Nedeľa27. október 2024, meniny má Sabína, zajtra Dobromila

Obrovská tragédia: Študent Vladimir (†25) urobil počas experimentu osudnú chybu! V ústach mu vybuchla žuvačka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KONOTOP – Dvadsaťpäťročný ukrajinský študent Vladimir Likhonos z mesta Konotop zomrel na pôde Kyjevského polytechnického inštitútu po tom, ako mu v ústach vybuchla žuvačka. Nehodu, pri ktorej prišiel o polovicu tváre, mohol podľa polície spôsobiť ktokoľvek.

Vladimír Likhonos študoval v roku 2009 na pobočke Kyjevského polytechnického inštitútu (KPI), keď jeho život ukončila krvavá tragédia. Hovorkyňa polície Elvira Biganová uviedla, že išlo o nehodu, ktorú mohol spôsobiť ktokoľvek. Študent pracoval v rámci štúdia s výbušnými chemikáliami a zrejme si pomýlil prchavú trhavinu s kyselinou citrónovou, ktorú pravidelne používal na predĺženie chuti žuvačiek, informoval denník The Independent. Prášok sa nachádzal na jeho pracovisku a vyzeral veľmi podobne ako táto potravinová kyselina. Biganová vysvetlila, že študentovi chémie vybuchla  žuvačka v ústach, odtrhla mu čeľusť a väčšinu spodnej časti tváre, takže zostal v kritickom stave.

Na miesto dorazili lekári, ktorí však mohli iba smutne skonštatovať, že jeho zranenia nie sú zlučiteľné so životom. „Dokonca aj niektorí naši skúsení policajti, ktorí už niečo zažili, boli dosť otrasení z toho, čo uvideli,“ pokračovala hovorkyňa. Počas prvotného vyšetrovania policajti preskúmali Vladimírov stôl a našli na ňom približne 100 gramov výbušniny. Prášok sa podobal na kyselinu citrónovú, ale zatiaľ nebol identifikovaný. Podľa správy polície s ním mohol manipulovať ktokoľvek. Na miesto bol privolaný pyrotechnik, ktorý zistil, že výbušnina bola príliš prchavá na prepravu. Experti uviedli, že Likhonos namočil žuvačku do prášku, ktorý bol štyrikrát silnejší ako TNT (trinitrotoluén).

Existujú však rozporuplné správy o tom, či bol v čase tragédie na univerzite alebo doma. Jeden zdroj uvádza, že jeho brat našiel telo vo svojej izbe po tom, ako počul hlasný výbuch. Asistentka vedúceho oddelenia Mestskej polície v Konotope, Taťjana Kušnerová, uviedla, že študent zranenia utrpel okamžite, ako mu žuvačka zasiahla ústa. „Z chémie mal päťku, ale jeho známky z ostatných predmetov boli priemerné. Áno, Vladimír nebol slabý študent, ale KPI nikdy nedokončil, nedokázal obhájiť diplomovú prácu a minulý rok ho vylúčili. Je škoda, že zomrel. Ale na KPI študentov neučíme, ako vyrábať bomby,“ vyjadrila sa na adresu tragédie prodekanka chemicko-inžinierskej fakulty Irina Lisovskaya.

Viac o téme: ŠtudentŽuvačkaTrhavinaVladimír Likhonos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu