Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Moderátor podcastu šokoval svojím prehlásením: Otcovia by pri pôrode byť nemali! Dôvod vás poriadne znechutí

(Zdroj: X/ElijahSchaffer/Getty Images)

USA – Odpoveď na otázku, či majú byť muži pri pôrode a sledovať celý priebeh, rozdeľuje ľudí na dva tábory. Jedni tvrdia, že je to zážitok na celý život, iní zase nespomínajú na tieto chvíle veľmi príjemne. Ľudí však pobúrilo prehlásenie podcastera Elijaha Schaffera, ktorý tvrdí, že pre mužov môže byť sledovanie pôrodu ich partnerky viac škodlivé – a toto je dôvod.

Schaffer vedie podcast s názvom „Slightly Offensive With Elijah Schaffer“, kde často prezentuje svoje nekompromisné názory na kontroverzné témy. Jednou z nich je aj pôrod, o ktorom sa nedávno vyjadril na svojom učte na sociálnej sieti X. „Nemyslím si, že by sa mali muži pozerať na to, ako ich žena rodí. Môže to zničiť ich sexuálny život aj dynamiku zvádzania v sexuálnej oblasti. Vidím v tom naozaj viac škody ako osohu,“ povedal. V komentároch sa rozprúdila búrlivá diskusia. Mnohým sa jeho vyjadrenie vôbec nepáčilo.

Jeden používateľ napísal: „Čože? Vidieť narodenie vlastného dieťaťa nie je traumatizujúce, je to úžasné. Bol som pri pôrode všetkých troch našich detí a zmenilo sa jediné – ešte viac milujem svoju manželku, ktorá sa neuveriteľne obetovala, aby priviedla naše deti na svet.“ Ďalší súhlasil a uviedol: „Sledoval som pôrod všetkých našich detí. Stále si myslím, že je moja manželka sexy.“ Tretí dodal: „Tu vidieť, kto je ešte chlapec a kto už zrelý muž. Vidieť moju manželku v tomto stave ma naučilo ju ešte viac rešpektovať a pohľad do očí nášho dieťaťa bol na nezaplatenie.“

Tejto problematike sa venuje viacero odborných článkov, vrátane toho zverejneného v časopise Anzjog s názvom „Otcovia pri narodení dieťaťa“. Poukazuje na vplyv pôrodu na všetkých účastníkov procesu. Nielen, že prítomnosť otca pri pôrode môže viesť k pozitívnym výsledkom pre matku – ako je skrátenie dĺžky pôrodu, zníženie emocionálneho stresu a menej potrebných liekov proti bolesti – ale tiež podporuje väzbu medzi otcom a dieťaťom. Hoci sa uvádza, že každý otec má právo voľby a môže sa slobodne rozhodnúť sám za seba, žiadna vedecká štúdia nedokázala, že by otec mohol po účasti na pôrode pociťovať menšiu príťažlivosť k svojej partnerke.

Viac o téme: PôrodModerátorOtcovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu