Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Ženu znepokojila croissantová lampa z obľúbeného e-shopu: Napadli ju mravce! Nasledovalo šokujúce odhalenie

(Zdroj: TikTok/froginahatgirl)

USA – Neta Murphyová pobúrila svojich sledovateľov na Tiktoku, keď si odhryzla z croissantu. Nič z toho by nevyvolalo obavy, keby nebolo toto obľúbené pečivo predávané ako lampa. Ako vysvetlila v príspevku na sociálnej siete, produkt zakúpila jej sestra zo známeho internetového obchodu.

Celý príbeh začal obyčajne. Neta dostala lampu od svojej sestry, ktorá ju objednala z internetového obchodu Temu. Po niekoľkých dňoch ale lampu napadla invázia mravcov. „Musela som sa lepšie pozrieť, či vidím správne. Pokračovala som v rozbíjaní lampy a všade z nej vypadávali omrvinky. Ostalo mi už len jediné, ochutnať, či je moja lampa skutočne jedlom,“ uviedla. Komentármi sa na sociálnej sieti nešetrilo a jeden používateľ napísal: „Mám na kľúčoch prívesok kuracej nugetky. Mám to ísť preveriť?“ Ďalšia osoba napísala: „Odhryznúť si z lampy, ktorú ste si kúpili na Temu, je skutočne šialené.“ Tretí sa spýtal: „Prečo si ľudia stále kupujú tovar z Temu?“ 

Štvrtý komentujúci spomenul lampu z chleba, ktorá bola vyrobená zo skutočného bochníka. S touto myšlienkou prišla v roku 2016 japonská umelkyňa Yukiko Mority, informuje portál Creative Boom. Dizajn spočíval v tom, že vydlabala skutočné bochníky chleba, upravila tak, aby sa nerozkladali a následne do nich osadila LED svetlá, čím ich premenila na jedinečné, funkčné lampy. „Myslím, že je to skutočný croissant, pretože ide o napodobeninu lámp od Yukiko Mority, ktorá používa skutočný chlieb a pečivo, ako napríklad croissanty,“ pridal sa ďalší komentujúci. 

Temu je známy internetový obchod prevádzkovaný čínskou spoločnosťou PDD Holdings. Už v minulosti obchod čelil kontroverzii v súvislosti s viacerými problémami. Praktiky spoločnosti v oblasti rýchlej módy, ktoré zahŕňajú vysokú spotrebu zdrojov a produkciu odpadu, boli kritizované za ich negatívny vplyv na životné prostredie. Objavili sa ďalšie obavy týkajúce sa porušovania ľudských práv. Podľa portálu Taipei Times výrobky predávané na Temu obsahujú až 229-krát viac toxických látok, ako je povolené. Okrem toho je obchod obvinený z viacerých neetických praktík vrátane porušovania autorských práv k obrázkom iných podnikov, krádeže dizajnov, úniku údajov a porušovania pravidiel ochrany osobných údajov.

Viac o téme: LampaObchodCroissantTemu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu