Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

VIDEO Tenistka pod paľbou kritiky: Ignorovala podávačku loptičiek, diváci ju vypískali! Kto si myslí, že je?

(Zdroj: X/MerThomp/Profimedia)

NEW YORK – Tenistku Yuliu Putincevovú vypískali za neprofesionálne zaobchádzanie s dievčinou, ktorá jej podávala loptičky na US Open. Kazašská hviezda prehrávala proti Talianke Jasmine Paoliniovej, keď mladé dievča očividne ignorovala. Dokazujú to zábery, ktoré sa dostali na sociálne siete.

Video, ktoré koluje po sociálnej sieti X, ukazuje, ako sa dievča pokúša prihrať loptičku Putincevovej pred jej ďalším podaním, no loptička zasiahne jej trup a odrazí sa preč. Putincevová ignorovala aj druhý pokus dievčaťa a nechala loptičku dopadnúť na jej nohy a odkotúľať sa. 29-ročná tenistka napokon chytila tretiu loptičku bez toho, aby dievčaťu akokoľvek poďakovala. Správanie Putincevovej nezostalo bez povšimnutia davu na štadióne Louisa Armstronga, ktorý jasne vyjadril svoj nesúhlas.

Tenistkino správanie odsúdila aj bývalá svetová jednotka Boris Becker, ktorý napísal: „Kto si Putincevová myslí, že je... Hrozné správanie.“ Austrálska hráčka na dôchodku Rennae Stubbsová tiež využila sociálnu sieť na kritiku Putincevovej. „Neúcta a nepríjemné správanie je neuveriteľné a pre ňu typické,“ napísala. „Nechutná arogancia Julie Putincevovej, dievča malo hodiť tretiu loptičku do jej posmešnej tváre,“ dodal britský moderátor Piers Morgan. Okrem kritiky od vysokopostavených osobností odsúdili hráčku ruského pôvodu aj tisíce divákov. „Zaobchádzajú s týmito ľuďmi neľudsky a je najvyšší čas, aby to niekto začal riešiť. Je mi z toho zle,“ napísal jeden z nich.

„Neexistuje ospravedlnenie pre takéto zaobchádzanie s ľuďmi, najmä s dieťaťom na letnej brigáde, ktoré je pravdepodobne zo začiatku nervózne. Som rád, že ju Paoliniová porazila,“ dodal ďalší. Iní dievčinu pochválili za to, že zachovala pokoj aj v takej nepríjemnej situácii. „Nechala by som všetky loptičky tak a odišla,“ napísala komentujúca. „Bravo za prístup mladej turnajovej pracovníčky, ktorá si zachovala svoju profesionalitu,“ uviedol druhý.

Putincevová, ktorá sa narodila v Moskve a v júni 2012 prestúpila do reprezentácie Kazachstanu, sa neskôr ospravedlnila dievčaťu. Svoje správanie pripísala trpkej prehre. „Chcem sa ospravedlniť dievčaťu za to, ako som sa správala, keď mi podávala loptičky. Úprimne povedané, nebolo to o nej. Bola som nahnevaná sama na seba, že som nevyhrala a potom som sa tak ponorila do svojich emócií a myšlienok, že som sa nesústredila na to, čo sa deje a kto mi podáva loptičky,“ uviedla v príspevku na Instagrame, informuje Fox News.

Viac o téme: TenistkaKritikaUS OpenYulia PutintsevaPodávačka loptičiek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu