Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Je toto nový rekord? Chorvátsky taxikár naúčtoval turistkám šialenú sumu! Pol hodina cesty za... Extrém!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPLIT – Jazda taxíkom vás môže vyjsť poriadne draho, a to obzvlášť v dovolenkových destináciách, kde mnoho taxikárov využíva nevedomosť turistov. Doplatili na to aj dve Talianky, ktoré za polhodinovú cestu zaplatili neuveriteľnú sumu. Po príchode do cieľa sa údajne dokonca rozplakali.

Nie je novinkou, že v Chorvátsku neexistujú žiadne zákony, ktoré by prevádzkovateľom taxislužby zakazovali spoplatňovať ich služby podľa ich vlastných pravidiel. Aj keby to znamenalo, že za 25-kilometrovú jazdu, ktorá trvá pol hodiny, účtujú 550 eur.

Je toto nový rekord?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Presne to sa stalo dvom Taliankam, ktoré hľadali taxík z trajektového terminálu na letisko v Splite, píše dalmatinskiportal.hr. Ženy zaplatili za cestu kartou a rozhodli sa vziať si taxík, pretože ich lietadlo malo odlietať o hodinu a pol. Pre sumu, ktorú im taxikár naúčtoval, sa mladé Talianky po príchode na letisko rozplakali.

Začiatkom mesiaca portál morski.hr informoval o prípade turistky, ktorá sa chcela prepraviť z ubytovania do prístavu Vira na chorvátskom ostrove Hvar. Taxikár ju presviedčal, že inak ako taxíkom sa do prístavu nedostane. Po príchode na miesto ale zistila, že v skutočnosti išlo o klamstvo a že na turistov čaká pred hotelom autobus, ktorý ich prepraví priamo do prístavu. Turistka tak prišla o nemalú sumu peňazí – za 3,8 kilometra jazdy zaplatila 34 eur.

Viac o téme: TaxiSplitTaxikárCena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu