Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Čoraz viac žien opúšťa manželov kvôli letnému romániku: Nedokážu odolať najmä mužom TEJTO národnosti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Letné romániky nie sú žiadnou novinkou. Kým niektorí si v zahraničí nájdu svojich životných partnerov, iní hľadajú skôr nezáväzný flirt. Ženy v strednom veku však začínajú šíriť trend opúšťania dlhodobým manželstiev pre mladších mužov, s ktorými sa stretli v zahraničí. Podľa odborníkov čoraz viac žien zo západných krajín opúšťa dlhoročné manželstvá a vyhľadáva romániky v iných krajinách.

V posledných rokoch sa zvýšil počet starších žien, ktoré opustili svoje dlhoročné manželstvá kvôli vrtochom s mladšími mužmi v zámorí. Príkladom je aj trojnásobná mamička Julia Clarková (53), ktorá sa začiatkom tohto týždňa podelila o detaily rozvodu s egyptským mužom Ahmedom (35), s ktorým sa zoznámila na dovolenke, informuje denník Daily Record. Julia z Veľkej Británie opustila svojho manžela Petra a deti v roku 2020. Rozhodla sa žiť s hotelovým pracovníkom Ahmedom. Ukázalo sa, že nie je sama – bývalá pracovníčka Tesca Joanna Girlingová (49) sa zamilovala do egyptského čašníka Hassana Kahlied, keď bola v roku 2018 na výlete so svojím manželom Johnom, píše denník Daily Mail.

Kedysi muži, dnes ženy

Podľa vzťahovej guru Elsy Gecajovej dostávajú ženy v strednom veku akýsi „budíček“, ktorý im pripomína, aby uprednostnili vlastné šťastie. Pre denník Mirror povedala: „Viac žien sa rozhoduje ukončiť dlhodobé manželstvá a hľadať mladšie polovičky v zámorí, a je to dosť veľký problém. Ukazuje to, ako ženy vnímajú osobné šťastie, nezávislosť a chuť žiť naplno.“ V minulosti to boli podľa jej slov väčšinou chlapi, ktorí mali krízy stredného veku a hľadali mladšie partnerky. Gecajová dodala, že to presahuje fyzickú príťažlivosť a ide o získanie stratenej energie.

Čoraz viac žien opúšťa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Pre mnohé ženy, ktoré boli v dlhodobých, ale možno nevzrušivých manželstvách, znamená kúzlo romantiky v inej krajine viac ako nový partner – znamená slobodu, dobrodružstvo a nový pocit zo seba samej. Mnohé z týchto žien zasvätili veľa tomu, aby sa stali matkami, manželkami a opatrovateľkami. Keď dosiahnu stredný vek, pochopia, že majú právo hľadať šťastie a vášeň podľa vlastných predstáv,“ uviedla ďalej Gecajová. Romániky s mladšími mužmi v cudzích krajinách podľa jej slov ostro kontrastujú s komfortom dlhodobých manželstiev. 

„Tento trend v konečnom dôsledku ukazuje veľkú zmenu v spoločnosti – ženy vystupujú zo svojich zón pohodlia, dávajú svoje šťastie na prvé miesto a žijú život podľa vlastných predstáv. Sú úplne odkázané na to, aby sa vzdali zvyčajných vecí, aby išli za tým, čo naozaj chcú,“ uzavrela Gecajová.

Čoraz viac žien opúšťa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Novoobjavená sexuálna túžba

Mnohé zo žien, ktoré opúšťajú svojich manželov kvôli mladším mužom, sú podľa forenznej psychiatričky Carole Liebermanovej poháňané sexuálnou túžbou. „Muži v zahraničí nielenže spôsobujú, že sa ženy cítia viac sexi, ale v skutočnosti chcú mať sex častejšie ako ich starší manželia,“ vysvetlila pre Mirror. Príkladom je aj britská babičku Iris Jonesová (83), ktorá sa vydala za o 46 rokov mladšieho egyptského krásavca. Spoločne ich spájala sexuálna iskra. Iris preslávila svoj divoký sexuálny život s Mohamedom Ibrahimom (37) v relácii ITV This Morning. „Nečakala som, že vo veku 83 rokov budem mať najlepší sex svojho života, ale určite sa nesťažujem. Vďaka Mohamedovi som mladá – najmä v posteli,“ povedala.

Syndróm „zelenšej trávy“

Všetko však nie je len o aktívnom sexuálnom živote. Trénerka duševného zdravia a psychoterapeutka Susie Mastersonová povedala, že by to mohlo byť tak, že ženy jednoducho veria, že inde majú k dispozícii niečo lepšie. „Zo psychologického hľadiska by syndróm ‚zelenšej trávy‘ mohol vysvetliť, prečo ženy opúšťajú desaťročia trvajúce manželstvá, aby si našli romániky v zahraničí,“ povedala pre denník. Ženy s týmto syndrómom podľa jej slov hľadajú chyby vo svojom vzťahu a snažia sa utiecť pred manželskými problémami. Keď sa to spojí s novoobjavenou pozornosťou mladšieho muža, mohlo by to viesť k rozvodu.

Mastersonová však varovala ženy, aby nespadli do pasce „bombardovania láskou“ – techniky emocionálnej manipulácie, ktorá opisuje niekoho, kto vás „zasypáva“ intenzívnou náklonnosťou. „Bombardovanie láskou je obzvlášť pôsobivé pre ľudí s úzkostlivými väzbami. V niektorých z príbehov sme počuli, akí pozorní boli mladší muži predtým, ako sa ženy rozhodli opustiť manželstvo a presťahovať sa do zahraničia,“ uviedla Mastersonová a dodala, že po príchode ženy do zahraničia pozornosť zo strany mužov opadla.

Viac o téme: DovolenkaManželstvoRománikRozvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu