Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Dvojica turistov si v Benátkach poriadne zavarila: Hrozí im zákaz vstupu do mesta! Keď zistíte, čo urobili...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY – Médiá čoraz častejšie zaplavujú správy o turistoch, ktorí na dovolenke akoby zabudli na všetky zákazy a príkazy. Príkladom sú aj dvaja turisti, ktorí aktuálne čelia zákazu vstupu do Benátok. Ostatní dovolenkári ich totiž nakrútili pri kúpaní pred najznámejším cintorínom v meste.

Minulý týždeň ľudí pobúrila dvojica turistov, ktorá sa vyzliekla pred cintorínom San Michele a potom plávala v kalných vodách benátskej lagúny. Cestujúci zachytili túto scénu na svoje telefóny, keď ich vaporetto – verejný vodný autobus – prechádzal okolo obnažených mužov, informuje denník New York Post. Video sa rýchlo rozšírilo na sociálnych sieťach. Prišlo v čase, keď Benátčania už dlho vyjadrujú svoju frustráciu z masového turizmu. Miestni obyvatelia sú v meste v pomere 10:1 prevyšovaní turistami. 

Miestnych obyvateľov obzvlášť rozčuľujú turisti, ktorí sa kúpu v znečistených mestských kanáloch. Návštevníci sa síce snažia prekonať horúčavy, ale vraj tým ohrozujú svoje zdravie a narúšajú každodenné dochádzanie miestnych obyvateľov loďou. Porušovateľom benátskych zákonov o bezpečnosti plavby hrozia vysoké pokuty a príkazy na zákaz vstupu do mesta, ak ich pristihnú pri kúpaní v kanáloch. 

Svoje rozhorčenie vyjadrili aj používatelia sociálnych sietí. Jeden z komentujúcich označil tento čin za hanebný, hrubý a ignorantský. „Hanebné. Žiadna úcta. Nemám slov,“ pridala sa ďalšia komentujúca. „V iných krajinách by ich zatkli, uložili im vysokú pokutu a poslali domov,“ dodal tretí. 

Viac o téme: TuristiCintorínKúpanieBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu