Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mladík precestoval až 190 krajín: Odhalil najviac preceňovanú destináciu! TIETO miesta sú krajšie a lacnejšie

(Zdroj: Instagram/thegermantravelguy)

LONDÝN – Dvadsaťdvaročný cestovateľ Luca Pferdmenges z Nemecka navštívil 190 krajín sveta. Prezradil, že táto populárna dovolenková destinácia je najviac preceňované miesto na svete. Podelil sa o destinácie v Európe, ktorá stoja za návštevu.

Ako Pferdmenges prezradil v rozhovore pre denník Daily Mail, Egypt je podľa jeho slov najpreceňovanejšie miesto na svete. Nemecký prieskumník nazbieral 2,9 milióna sledovateľov na TikToku a poriadne veľa letových míľ vďaka natáčaniu cestovateľských videí po celom svete. Ako však prezradil, do severoafrickej krajiny sa len tak rýchlo nevráti. „Egypt je podľa mňa najotravnejšia krajina pre turistov,“ vyhlásil. Mladý svetobežník si však vzal na mušku aj niekoľko tropických miest a podobne povedal, že by sa im mali ľudia vyhýbať. 

„Maldivy, Maurícius, Seychely, väčšina karibských Malých Antíl sú preceňované,“ uviedol. „Často sú veľmi turistické a okrem pekných pláží nemajú veľa čo ponúknuť,“ prezradil ďalej. Pokiaľ ide o Európu, Pferdmenges povedal, že cestovatelia môžu pokojne vynechať Belgicko, pretože je to jeho najmenej obľúbená krajina na kontinente. „Podľa mňa sa tam v noci jednoducho necítite bezpečne – a to hovorím o Bruseli,“ vysvetlil. „A mnohé belgické mestá sú tiež dosť škaredé. Šedivé a depresívne, najmä v zime,“ dodal. 

Pferdmenges sa však podelil aj o zoznam krajín, ktoré sú naopak podceňované. Spomenul napríklad Čiernu Horu. „Je prekvapujúce, ako málo uznania sa dostáva miestam ako Čierna Hora alebo Slovinsko. Sú to jedny z najkrajších krajín na svete – a lacné – ale nikto ich nenavštevuje,“ uviedol. Na zoznam nedocenených klenotov pridal Uzbekistan, Mjanmarsko, Bhután a väčšinu krajín Latinskej Ameriky. 

„Ľudia zvyčajne zabúdajú, že existujú, ale často sú oveľa vzrušujúcejšie a cenovo dostupnejšie ako klasické turistické destinácie – najmä skryté klenoty ako Bhután a Mjanmarsko,“ povedal. „Sú to jedny z najkrajších krajín na svete,“ uzavrel. Čo sa týka jeho najobľúbenejšej krajiny, Pferdmenges nedokázal vybrať len jednu destináciu. V jeho top deviatke však bolo Mexiko, Brazília, Izrael, Španielsko, Bhután, Spojené kráľovstvo, Spojené arabské emiráty, Portugalsko a Rakúsko.

Viac o téme: CestovateľKrajinyEurópa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu