Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Znepokojivé VIDEO z fabriky na výrobu jednorazových cigariet: Pracovník denne otestuje až 10 000 zariadení!

(Zdroj: YouTube/machina700)

PEKING – Denne využívame a konzumuje množstvo vecí, o ktorých pôvode vieme len veľmi málo. Príkladom sú vaporizéry, ktoré sú čoraz obľúbenejšie u ľudí hľadajúcich alternatívne spôsoby fajčenia. Video z fabriky na výrobu týchto jednorazových cigariet však ľudí na sociálnych sieťach šokovalo.

Fajčenie je vážna závislosť a s príchodom jednorazových vaporizérov sa táto závislosť začala čoraz viac rozširovať. Vaporizéry rôznych príchutí, farieb, veľkostí a koncentrácií nikotínu lákajú čoraz viac ľudí a zdanlivo neškodný zlozvyk sa môže zmeniť na zdraviu nebezpečný. Najmä ak je spotreba nadmerná. Potvrdzuje to aj štúdia Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), ktorá ukázala, že mesačný predaj e-cigariet vzrástol o 46,6 percenta od januára 2020 do decembra 2022. Ľudí však najviac šokovalo video pracovníka, ktorý kontroluje kvalitu a funkčnosť každého produktu.

Keď sa autor kanála na YouTube Machina rozhodol odletieť do jednej z najlepších fabrík na výrobu jednorazových e-cigariet v Číne, dostal šok. Na vlastné oči totiž uvidel, ako továrne vyrábajú zariadenia, od ich vnútorného fungovania až po testovací proces. Práve táto posledná časť procesu bola najšokujúcejšia. Video ukazuje pracovníka, ktorý drží v ruke niekoľko zariadení. Z každého si potiahne, aby skontroloval, či správne fungujú. Ani autor videa si nebol istý, či ide o skúšku mechanizmu alebo kvality chuti.

Keď sa muža pýtal na počet zariadení, ktoré denne testuje, vysvetlil, že cez ústa mu denne prejde 8- až 10-tisíc zariadení a prezradil, že fajčí aj vo voľnom čase. 10 000 potiahnutí denne je nepochybne obrovské číslo. Väčšina vaporizérov ponúka od 400 do 3 000 potiahnutí, preto možno usúdiť, že chlapák fajčí viac ako niekoľko zariadení denne. Video získalo obrovské množstvo reakcií. „Ten chlap doslova fajčí 24/7,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Cítim sa zle kvôli tomu mužovi. Nemôže to byť zdravé,“ napísal ďalší. „Pľúca ma bolia už len z pozerania sa na to,“ dodal iný.

Viac o téme: FabrikaFajčenieČínaVaporizéry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu