Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ľudia sa podelili o predpovede, ako bude vyzerať svet v roku 2030: Žiadny sneh a Rusko, ako ho nepoznáme!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Getty Images)

USA - Hoci sa väčšina z nás snaží žiť najmä pre prítomnosť, určite si mnohí kladieme otázku, ako bude vyzerať svet v budúcnosti. Viacerí ľudia už teraz vytvárajú rôzne vízie, predbiehajú sa v tvorbe predpovedí a špekulujú nad tým, čo nám prinesú 30. roky tohto storočia.

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako bude vyzerať svet v ďalšom desaťročí tohto storočia? Mnohí ľudia sa v diskusii na Reddite podelili o svoje predpovede od vesmíru, vozidiel, technológií, životného prostredia, módy, architektúry až po globálne otepľovanie. Zatiaľ čo viacerí vo svojich príspevkoch sršali optimizmom, iní vyjadrili obavy nad tým, čo nás čaká. „Očakávajte ďalšie masívne zmeny. Medicína sa bude naďalej zlepšovať závratnou rýchlosťou. Už teraz sa zdá, že máme každý deň vyliečenú nejakú chorobu,“ uviedol istý päťdesiatnik. „V mnohých krajinách Európy a Ázie začneme pozorovať masívny a zrýchľujúci sa pokles populácie. Okrem vojny, hladomoru alebo moru to bude pre ľudstvo niečo nové, takže to bude mať nepredvídateľné hospodárske a sociálne dôsledky. Čína bude v dôsledku úbytku obyvateľstva klesať a zmení sa veľa dodávateľských reťazcov,“ napísal ďalej.

Ľudia sa podelili o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Používateľ Redditu prešiel aj do ďalších oblastí života. „Výsledkom vojny na Ukrajine bude v tejto chvíli úplne iné Rusko. Výšku spôsobených hospodárskych, sociálnych a demografických škôd je stále ťažké určiť, aj keby sa vojna skončila zajtra. Vzhľadom na začiatky trvalého znižovania spotreby ropy, ktoré vidno na príklade Číny v dôsledku elektrifikácie všetkého, v čase, keď sa sankcie skončia, ropa už nemusí mať takú hodnotu," dodal. Druhý si do ďalších rokov zaželal: „Dúfam, že budú nudné a bez historických udalostí.“ Tretí doplnil: „Nezabudnite, že robotika a umelá inteligencia sa stávajú súčasťou každej výrobnej linky.“ Štvrtý pripomenul: „Neviem, ale som si istý, že od roku 2033 budú mať všetky deti, ktoré sa narodili na začiatku pandémie, 13 rokov.“

Ďalší sa podelil o takúto predpoveď: „Očakávame veľké zmeny, lebo táto generácia pomaly odchádza (je príliš stará, umiera), pôrodnosť je na historickom minime, generácia X a mileniáli preberajú vyššie pozície vo firmách a v politike. Netuším, aký bude celkový smer a tendencia, ale môže to byť naozaj iné ako dnes.“ Iní diskutujúci pridali zoznam udalostí a vecí, ktoré budú v ďalšom desaťročí samozrejmosťou. „Všade legálna marihuana, na každom rohu ulice Starbucks na jednej strane, výdajňa marihuany na druhej, všade elektrické vozidlá, všetky autá budú vyzerať ako veľké počítačové myši. Keď si pôjdete nabiť auto, najprv si budete musieť pozrieť 30-sekundovú reklamu, ktorú nemožno preskočiť,“ uviedol komentujúci.

Ľudia sa podelili o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Autor iného komentáru zareagoval optimisticky: „Neustále postupné napredovanie k lepšiemu svetu. Veľa chýb. Niekoľko malých krokov späť. Niektoré veľké kroky vpred. Straty a bolesť. Rast a radosť. Každý v každom časovom období rád predstiera, že nastane koniec ľudského sveta, ale život ide ďalej. Ďalšia generácia nie je odsúdená na zánik, je iba iná. Nestrácajte nádej. Život je krátky, tak len skúmajte, čo vás robí šťastnými.“ Ďalší reagoval: „Pre väčšinu ľudí to bude ťažké. Bol by som veľmi prekvapený, keby sme sa v 30. rokoch vyhli globálnemu konfliktu. Už nebude žiadny sneh.“

Viac o téme: BudúcnosťVojnaPopuláciaPredpovede
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu