Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

FOTO Matku s dcérou vydesilo monštrum, ktoré sa vynorilo z vody: Pazúry ako medveď! Od strachu by ste sa...

(Zdroj: X/VisionaryVoid)

MINNESOTA – Matka s dcérou, ktoré boli na rybolove neďaleko Brainerdu v Minnesote, počuli z vody vychádzať zvláštne zvuky. Keď sa pozreli na hladinu, zbadali obrovské medvedie pazúry. O niečo neskôr však spoznali pravú identitu vodného monštra.

Počas toho, ako sa matka Shala Holmová a jej dcéra Avery plavili na kajaku, počuli zvláštne zvuky. Keď zbadali obrovské pazúry, domnievali sa, že vo vode je medveď, no rýchlo zistili, že v skutočnosti ide o korytnačku. Konkrétne išlo o druh sladkovodnej korytnačky z čeľade kajmankovitých (Chelydridae). Vyskytuje sa väčšinou od juhovýchodnej Kanady až po okraj Skalnatých hôr až na východ, ako je Nové Škótsko a Florida. Žena priznala, že jej chvíľu trvalo, kým identifikovala podvodné monštrum. Údajne si najprv všimla korytnačí nos, ktorý sa ocitol pri ich kajaku. 

Keď sa ale pozreli zblízka, uvideli, aký je veľký. Incident, ktorý ich vystrašil, nastala vtedy, keď korytnačka vošla pod kajak a obrovskými pazúrmi sa zachytila o rybársky kôš. Podľa ich rýchlych výpočtov mal tento tvor približne 73 centimetrov. Ľudia na sociálnej sieti sa pýtali, či sa Holmová bála. Priznala, že mala strach a tiež aj to, že bola nervózna. Nevedela, ako korytnačka v danej chvíli zareaguje a či sa nepokúsi dostať do kajaku, informuje portál India Times

Existujú dva druhy korytnačiek z čeľade kajmankovitých. Jednou z nich je korytnačka obyčajná a druhá je korytnačka aligátorka. Charakteristickým znakom sú ich tmavé oči a ústa v tvare hákového zobáku, spolu so štyrmi nohami a labkami. Každá noha týchto korytnačiek má päť silných pazúrov a koža je pokrytá hrubými hrbolčekmi nazývanými tuberkulózy. 

Viac o téme: KorytnačkaRybolov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu