Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Ľuďom vyrazili dych ceny v chorvátskych obchodoch: 20 eur za opaľovací krém?! A čo si pýtajú za pivo...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB – Zvyšovanie cien potravín trápi mnohé krajiny. Výnimkou nie je ani obľúbená destinácia mnohých turistov – Chorvátsko. Na TikToku sa šíri viacero videí, v ktorých turisti demonštrujú enormný nárast cien v obchodoch. Neuveríte, koľko stojí opaľovací krém či paštéta.

Turisti sa sťažujú na ceny v Chorvátsku. Svoju frustráciu demonštrujú aj vo videách, ktoré publikujú na TikToku. Používateľ známy ako namesis20 pred pár dňami uverejnil video priamo z obchodu. Na záberoch vidno cenu za 500 gramov prosciutta, ktorá sa vyšplhala na neuveriteľných 20,39 eur. Za liter pomarančového džúsu by ste zase zaplatili vyše štyroch eur a za 95-gramovú paštétu ohromných 2,85 eur. Zvyšovanie cien neobišlo ani sladkosti – ako ukazuje používateľ TikToku, za 300-gramovú čokoládu si v obchode pýtajú 5,69 eur. Mnohých však dostala cena 67-gramového balenia žuvačiek – 5,15 eur.

Ďalší používateľ TikToku známy ako the_miso88 ukazuje ceny iných potravín. Na záberoch napríklad vidno, že za štyri pivá zaplatíte takmer 10 eur a za opaľovací krém zase 12,50 či dokonca takmer 20 eur. Nie je žiadnym prekvapením, že ľudí obe videá šokovali. Jeden z komentujúcich uviedol: „Do istej miery je cena mlieka a piva v poriadku, ale, braček, opaľovací krém za 18 eur. Radšej sa natriem jogurtom.“ Druhý z komentujúcich ale podotkol, že takéto ceny sú na Slovensku bežné. „Normálne ceny na Slovensku,“ napísal.

Iný komentujúci pôvodom z Nemecka ale uviedol, že ho zaujíma, kde ostatní chodia nakupovať. „Dnes som bol v Biograde v Lidli a niektoré veci tam boli lacnejšie ako v Nemecku. Špagety Barilla 1,09 eur, 500 gramov arašidov za 2 eurá, osem veľkých zemiakov za 98 centov,“ napísal. Nie je jasné, kde presne používatelia TikToku našli také závratné sumy. Je možné, že išlo o menšie obchody v odľahlejších častiach miest, a preto boli ceny potravín a iných položiek také vysoké.

Viac o téme: CenyChorvátskoObchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu