Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

YouTuber hodil kameru do podvodnej diery: Idylické zábery sa razom zmenili na horor! Mrazivé VIDEO

(Zdroj: YouTube/WillMitchellBelize)

BELIZE – Geografický zázrak s názvom Modrá diera síce znie vymyslene, no napriek tomu ide o skutočnú lokalitu, ktorá láka turistov z celého sveta. Dobrodruh Jacques Cousteau tvrdil, že je to jedno z piatich najkrajších miest na potápanie. YouTuber Will Mitchell sa lokalitu rozhodol preskúmať. O dychberúce zábery sa podelil vo videu na YouTube.

Modrá diera je veľká podvodná diera pri pobreží Belize. Malý atol, ktorý je súčasťou Belize Barrier Reef, sa nachádza 100 kilometrov od pevniny a Belize City. Diera má kruhový tvar s priemerom väčším ako 300 metrov a je hlbšia ako 125 metrov. Práve v jeho hĺbke sa ukrýva nádherná podmorská krajina. YouTuber Will Mitchell sa rozhodol preskúmať tento podmorský svet. Pomocou závaží, svetla a GoPro kamery vytvoril dron, ktorý spustil do hĺbky.

Zábery spočiatku nezachytili nič nezvyčajné, no zrazu si všimol žraloka, ktorý krúžil okolo zariadenia. Keď zmizol zo záberu, Mitchell sa domnieval, že predátor odplával. Razom sa však opäť objavil a zaútočil na dron. Po krátkej chvíli napokon odplával preč. Náhly útok Mitchella šokoval, bol však rád, že žralok nepoškodil kameru.

Ďalšia zaujímavá scéna sa im naskytla v hĺbke asi 90 metrov. Diera je totiž známa aj vrstvou sírovodíka, ktorá znemožňuje život pod spomínanou hĺbkou. Kamera bola schopná zachytiť ostrý kontrast medzi viditeľnosťou nad a pod vrstvou sírovodíka. Voda hore sa hemžila životom a perfektnou viditeľnosťou, zatiaľ čo dole ležala znepokojivá oblasť bez svetla a aktivity.

Viac o téme: ŽralokYouTuberKameraModrá diera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu