Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Astronaut NASA tvrdí, že žijeme v klamstve: Presvedčil ho o tom pohľad na Zem! Dôležitý odkaz pre ľudstvo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Profimedia)

USA – Astronautovi NASA Ronovi Garanovi sa podarilo vzhliadnuť na Zem tak, ako iba málokomu. Pri pohľade na našu planétu ho však zasiahlo triezve poznanie. Odvtedy tvrdí, že kvôli tomuto všetci žijeme v lži.

Počas svojej bohatej kariéry strávil 62-ročný veterán NASA vo vesmíre 178 dní. Na prednáške Big Think opísal, aký hlboký vplyv naňho mali jeho skúsenosti s navigáciou vo vesmíre. Počas svojich misií si uvedomil aj jednu dôležitú vec. Garan podľa denníka Daily Star uviedol: „Keď som sa pozrel z okna Medzinárodnej vesmírnej stanice, videl som paparazziovské záblesky bleskových búrok, videl som tancujúce záclony polárnych žiar, ktoré sa zdali byť tak blízko, akoby sme sa ich mohli dotknúť. A videl som, aká neuveriteľne tenká je atmosféra našej planéty. V tej chvíli som si triezvo uvedomil, že táto papierovo tenká vrstva udržiava pri živote všetko živé na našej planéte.“ 

Astronaut NASA tvrdí, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Podľa jeho slov videl dúhovú biosféru prekypujúcu životom, nie však ekonomiku, na ktorú je zameraný celý svet. „Ale keďže naše systémy vytvorené človekom zaobchádzajú so všetkým, vrátane samotných systémov podpory života na našej planéte, ako so stopercentnou dcérskou spoločnosťou globálnej ekonomiky, je z pohľadu z vesmíru zrejmé, že žijeme v klamstve,“ uviedol ďalej. Domnieva sa, že ľudstvo sa mýli v tom, čím sa skutočne zaoberá a na čom mu skutočne záleží.

„Z pohľadu vesmíru je zrejmé, že žijeme v lži. Musíme prejsť od myslenia na ekonomiku, spoločnosť, planétu k mysleniu na planétu, spoločnosť, ekonomiku. Vtedy budeme pokračovať v našom evolučnom procese. Tam sa rozsvieti žiarovka, pri ktorej si ľudia uvedomia, ako sme všetci prepojení a vzájomne závislí,“ dodal Garan.

Viac o téme: VesmírAstronautNASA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu