Pondelok8. júl 2024, meniny má Ivan, zajtra Lujza

VIDEO Na Mount Evereste sa pobila skupina turistov: Lietali päste a kopance! Keď zistíte, kvôli čomu...

(Zdroj: YouTube/nypost)

HIMALÁJE – Veľa dovolenkárov zachytáva vzácne momenty na fotoaparát. Výnimkou neboli ani turisti na tibetskej strane Mount Everestu, ktorá bola pre horolezcov sprístupnená len pred pár mesiacmi. Keď však pózovali pre záber, strhla sa medzi nimi poriadna bitka.

Zábery zachytávajú absurdný moment, ako sa dva turistické páry pohádali kvôli vyhliadkovému miestu neďaleko Mount Everestu. „K roztržke údajne došlo 25. júna po tom, čo sa dve skupiny turistov (Číňanov) súčasne zišli na vyhliadkovej plošine 8848, ktorá sa nachádza v čínskej autonómnej oblasti Tibet,“ uviedol portál Independent. Turistický sprievodca údajne požiadal obe strany, aby spoločne zapózovali na fotografiu vedľa pamätníka Everest Elevation Monument. Ich fotenie sa však náhle zvrtlo. 

„Páry sa začali hádať o optimálnych pozíciách, čo nakoniec prerástlo do bitky,“ uviedol denník New York Post. Na záberoch je vidieť, ako sa obaja muži navzájom udierajú a váľajú sa po plošine. V jednom momente sa ich jedna zo žien snaží od seba odtrhnúť, zatiaľ čo druhá sa k nej pridá a začne do tej druhej kopať. Nakoniec zasiahli orgány hraničnej polície Everest a dvojice rozdelili. Všetci štyria bitkári boli vzatí do väzby na ďalšie vyšetrovanie. Úrady prisľúbili, že budú verejnosť včas informovať o priebehu vyšetrovania. 

V apríli Čína údajne znovu otvorila tibetskú stranu Mount Everestu pre horolezcov, čo znamená, že tento div bol prvýkrát od pandémie prístupný horolezcom. Žiaľ, na vrchole najvyššej hory sveta, ktorá meria viac ako 8 800 metrov, je čoraz väčším problémom preľudnenie. Tento problém sa opäť dostal do centra pozornosti minulý mesiac, keď sa dvaja horolezci na Evereste stratili a boli považovaní za mŕtvych v dôsledku zrútenia hrebeňa, informoval portál news.com.au.

Viac o téme: TuristiMount EverestBitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu