Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Muž sa ako batoľa stratil rodičom na vlakovej stanici: Márne po nich pátral 30 rokov! Zrazu nastal zvrat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

JIANGSU – Život batoľaťa Gouminga Martensa sa navždy zmenil po tom, čo sa stratil na vlakovej stanici. Jeho rodičia ho nikdy nenašli. Dieťa napokon skončilo v sirotinci a neskôr si ho adoptoval pár žijúci na druhom konci sveta. To, čo sa stalo o tridsať rokov neskôr, je viac ako dojímavé.

Gouming Martens v roku 1994 cestoval z domu svojich rodičov v čínskej provincii Jiangsu do rodného mesta svojej matky v provincii Sichuan. Zrazu sa však stratil. O dva roky neskôr si ho adoptovali holandskí manželia Jozef a Maria Martensovci. Jeho adoptívni rodičia ho pokrstili menom Gouming podľa mena, ktoré mu dali zamestnanci sirotinca – Gou Yongming. Nikdy mu nebránili v tom, aby hľadal svoju biologickú rodinu. Spoločne dokonca v roku 2007 navštívili Čínu, no zistili, že sirotinec, odkiaľ chlapca adoptovali, už nie je v prevádzke, uvádza portál What's the Jam.

Gouming strávil nasledujúcich päť rokov učením sa mandarínčiny a počas štúdia na univerzite navštívil Čínu ešte trikrát. V roku 2012 zaregistroval svoje údaje v dobrovoľníckej asociácii Baby Huijia v meste Tonghua, ktorá pomáha zjednotiť oddelených členov rodiny. Približne v rovnakom čase ukončil štúdium na Leiden University v Holandsku. Následne sa presťahoval do Kanady, kde získal doktorát z lingvistiky na McGill University. V súčasnosti pôsobí ako expert na rozpoznávanie reči umelej inteligencie v Kanade. V októbri minulého roku ho dobrovoľníci informovali, že porovnali jeho DNA so ženou menom Wen Xurongová.

Wen a jej manžel Gao Xianjun nikdy neprestali hľadať syna, ktorého stratili na železničnej stanici v osudný deň pred 30 rokmi. Goumingov otec však v roku 2009 zomrel. Brat Gao Xianjun v roku 2017 požiadal Wen, aby zaregistrovala svoju DNA na polícii. Práve vďaka tomu sa Gouming vo februári tohto roku opäť stretol so svojou matkou. Navštívil hrob svojho otca a stretol sa so svojimi nevlastnými súrodencami, tetami a strýkami. Gouming sa plánuje vrátiť do Číny, aby sa mohol pravidelne stretávať so svojimi príbuznými.

Viac o téme: AdopciaBiologickí rodičiaGouming Martens
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu