Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Polícia našla ďalší záhadný monolit: Objavujú sa po celom svete, dokonca aj v Európe! Odkiaľ sa vzali?

(Zdroj: X/LVMPD)

LAS VEGAS - Rok 2020 bol zvláštny a kvôli pandémii, ktorá prenikla na všetky kontinenty a menila osudy ľudí po celom svete, by sme možno aj zabudli na zvláštny objav v okrese Red Rock v Utahu. Išlo o monolit, ktorý si všimli internetoví pátrači. Neskôr boli objavené aj ďalšie podobné úkazy. Možno vás to prekvapí, ale po štyroch rokoch sa podobná situácia opäť opakuje.

Obdobie pred štyrmi rokmi si bude naša generácia spájať najmä s prvou vlnou pandémie, ktorá sa šírila do celého sveta. Po týchto udalostiach sa zvyčajne zabúda na menej dôležité správy, ako napríklad na podivných pár mesiacov, keď sa na mnohých miestach začali objavovať monolity. Niektoré z nich dokonca obsahovali záhadné odkazy. Monolity sú však späť a náhodne sa objavujú v púšťach. Mestské policajné oddelenie v Las Vegas minulý víkend narazilo na jeden z nich. „Záhadný MONOLIT. Vidíme veľa čudných vecí, keď ľudia chodia na túry a nie sú pripravení na počasie alebo nemajú dostatok vody, ale pozrite sa na toto. Cez víkend Mestské policajné oddelenie Las Vegas spozorovalo tento záhadný monolit neďaleko vrchu Gass Peak severne od údolia,“ uviedli policajti na sociálnej sieti. 

Zatiaľ nikto nevie, odkiaľ sa tam monolit vzal. Je najnovší z veľkého počtu podobných úkazov, ktoré sa objavili v Rumunsku, Kalifornii a Turecku. K niektorým z nich sa prihlásili ľudia, informuje BBC. Skutočné monolity sú na rozdiel od týchto vyrobené z jedného bloku kameňa. Niektoré z nich sú teda iba napodobeniny. Prvý z nich našli internetové pátrači za pomoci Google máp v roku 2020 v okrese Red Rock v Utahu. Dokonca zistili, že sa dostal na toto miesto v období medzi augustom 2015 a októbrom 2016. Krátko po objavení bol odstránený a umiestnený v Úrade pre správu pôdy, ktorý ho má v držbe, kým sa nezačne vyšetrovanie. Pokiaľ ide o to, kto ho tam umiestnil, existovali viaceré tipy na potenciálnych páchateľov, ale každý z nich poprel, že by to urobil.

Jeden používateľ Twitteru veril, že záhadu vyriešil, pretože mal pomerne presvedčivé dôkazy. Zdieľal totiž snímku stránky fotografa Eliota Leeho Hazela. „Staviteľ“ monolitov označených na fotografiách žije v Utahu relatívne blízko miesta, kde sa monolit našiel. On a agentúra, s ktorou fotograf spolupracoval, vymazali príspevky prezentujúce podobné umelecké diela. Môže však ísť iba o náhodu. Eliot všetko poprel a naznačil, že celá záhada je dielom miestneho umelca, Dereka DeSpaina.

Pravdu sa však možno nikdy nedozvieme. Môžeme len špekulovať nad tým, že išlo o umelecký projekt alebo možno o rekvizitu, ktorú tam zabudli filmári. Nález však vyvolal zvláštne šialenstvo v ešte zvláštnejšom roku. Možno aj novoobjavený monolit, ktorý sa našiel neďaleko vrchu Gass Peak, bol tiež osadený v roku 2020 a doteraz si ho nikto nevšimol.

Viac o téme: Las VegasMonolit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu