MONTREAL - Šéfkuchárka Yasmeen AlSawwafová upozorňuje na chybu, ktorej sa ľudia dopúšťajú pri príprave volského oka. Vizuálna stránka tohto jednoduchého jedla spočíva podľa nej v dokonalej harmónii s chuťou, ale len vtedy, ak sa pri príprave dodržiavajú určité pravidlá.
Príprava volského oka patrí k tým najjednoduchším receptom, ktorý zvládnu aj malé deti. V dospelosti si ho zas mnohí pripravujú najmä vtedy, keď potrebujú uvariť niečo rýchle a jednoduché. Šéfkuchárka Yasmeen AlSawwafová má však na túto záležitosť iný názor a hovorí, že ľudia robia pri jeho príprave veľa chýb a uberajú tak na jeho kvalite.
Prvou z nich je to, že vajíčko rozbíjajú priamo nad panvicou. Namiesto toho by ho mali dať najskôr do misky, aby zostal žĺtok vcelku. Základom úspechu sú podľa AlSawwafovej aj nepriľnavé panvice. A nakoniec je to teplota, ktorá by sa pri príprave volského oka mala pohybovať medzi 123 až 137 stupňov.
VIDEO Recept na dokonale upečené zemiaky: Keď zistíte, čím ich potiera šéfkuchár... to vážne?!
"Pri vysokej teplote bielka zhnednú a zároveň nebudú dostatočne prepečené. Volské oká by sa mali lesknúť a nemali by mať hnedé škvrny. Bielka musia byť stuhnuté, zatiaľ čo žĺtky by mali byť pripravené podľa vašich predstáv," radí kuchárka.