Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Ženy so štíhlym pásom rodia múdrejšie deti

SANTA BARBARA – Aj keď sa v histórii pohľad na ženskú krásu výrazne menil a od barokových tvarov sme sa prepracovali k anorektickým modelkám, jeden znak atraktivity zostal. Muži na ženách vždy obdivovali a obdivujú štíhly pás.

Americkí odborníci tvrdia, že tento znak je potvrdením dobrého zdravia a kondície, a že matky s útlym pásom rodia zdravšie a šikovnejšie deti.

Štíhly pás je teda vývojovo výhodnejší a muži mu dávajú prednosť pudovo. „Tvarované boky a stehná obsahujú potrebné živiny, ktoré zásobujú mozog a môžu zabezpečiť porodenie múdrejších detí,“ tvrdí Steven Gaulin z University of California. Jeho kolega William Lassek z University of Pittsburgh k tomu dodáva: „Muži na to reagujú, pretože je to reprodukčne dôležité.“

Tím odborníkov verí, že ženy s útlym pásom a širšími bokmi rodia deti s lepšími rozumovými vlastnosťami než tie, ktoré majú bruško obalené tukom. Odpoveď vraj ponúkajú omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa na bokoch a stehnách ukladajú a ktoré tvoria ľudský mozog a priaznivo ovplyvňujú jeho vývoj v tehotenstve.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu