Kŕdle škorcov vytvárajú húfy rôznych tvarov (Zdroj: Profimedia)
BRUSEL - Poľnohospodári ich v minulosti považovali za svojich nepriateľov. Sú totiž schopní totálne zdevastovať úrodu. Preto istý Belgičan prišiel s trochu „nenásytným“ riešením. Prečítajte si, čo s nimi robia vynaliezaví gurmáni.
Keď sa mraky tvorené stovkami škorcov zlietavajú nad Veľkou Britániou, ľudia ich považujú za atrakciu, ktorú radi zachytávajú na romantických fotografiách. Odkedy ustúpila ich povesť ničiteľov úrody do úzadia, na húfy spevavcov poľuje jazýček gurmánov. V istej belgickej reštaurácii úbohé škorce lovia a ponúkajú ako delikatesu. Ich mäso údajne chutí ako prepeličie. Na Slovensku ich však jesť neskúšajte. Ako pre Topky potvrdil Ján Gúgh zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti, u nás sú zákonom chránené.
(Zdroj: Profimedia)
(Zdroj: Profimedia)