Sobota2. november 2024, dnes je Pamiatka zosnulých,

Vykostite si kapra a pripravte chutné filety podľa nášho návodu

Zobraziť galériu (17)
(Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Rybacie kostičky sú nebezpečné a preto okrem klasických podkovičiek, mnohí uprednostňujú už vykostené rybie filety. A krásne vyfiletovať sa dá i kapor. Ako na to, to nám ukázal porybný z Perínských rybníkov – Matej Grentzer. Jemu celá procedúra trvá niekoľko minút. Základ je kvalitný, ostrý nôž. Takže ako na to.

1. Ostrým nožom narežeme rybu okolo chrbtice a opatrne stiahneme boky kapra okolo rebier. Pomaly bočné filety za pomoci noža oddeľujeme od trupu.

Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

2.Nožom urobíme na filetách zárezy asi v polcentimetrovej vzdialenosti na mäsovej strane. Takáto úprava kostičky, ktoré ešte ostali mierne rozdrví a pri samotnom pražení sa už kosti spečú.

Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Vykostite si kapra a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

3. Filetu si pre ľahšiu manipuláciu naporcujeme na asi 3 až 4 centimetrové kúsky, osolíme a upravíme tradičným spôsobom. Obalíme v trojobale a vypražíme. Kúsky sú chutné, prepečené a nehrozí žiaden úraz zo zapichnutej kosti.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu