DALOA - Až nabudúce budete maškrtiť čokoládu, nepremýšľajte nad kalóriami, ale nad tým, kto ju vyrába. V Afrike na kakaových farmách totiž drú detskí otroci, ktorí čokoládu nikdy neochutnajú.
Abdul je desaťročný chlapec z afrického Pobrežia Slonoviny. Svoj čas ale netrávi v škole ako väčšina detí v jeho veku. Na farmách žne kakaové bôby, ktoré sú základnou surovinou pre výrobu obľúbenej pochúťky.
Malému chlapcovi však čokoláda namiesto radosti prináša bolesť, drinu a smútok. Na farme, ktorá vyprodukuje 35 percent svetových zásob kakaa, pracuje už celé 3 roky. Nedostáva žiadne peniaze, iba jedlo. Abdul je totiž detský otrok. Na čo sa surovina používa, netuší. Čokoládu totiž v živote neochutnal.
Na tému otroctva sa v médiách diskutuje už dlhé roky. Stále sa ale čaká, až čokoládový priemysel splní svoje sľuby a urobí koniec zamestnávaniu otrokov na farmách.