Na cestovateľskom veľtrhu ITF Slovakiatour sa predstavilo 405 vystavovateľov z 21 krajín. Súbežne s ním sa konali špecializované výstavy Wellness a fitness a Poľovníctvo a Oddych. Gastronomický veľtrh Danubius Gastro priniesol ponuku 321 vystavovateľov z 9 krajín.
Zároveň prebiehali výstavy Exposhop, Gastropack a Exporeklama. Zaujímavé podujatia návštevníkov obohatili o dovolenkové tipy, hodnotné informácie, ochutnávky špecialít, programy i zážitky. Bohatý štvordňový program si nenechalo ujsť 72 764 ľudí zo všetkých kútov Slovenska i susedných krajín.
Medzi vystavovateľmi cestovateľského veľtrhu boli cestovné kancelárie s ponukou first moment dovoleniek, zahraničné zastúpenia krajín s praktickými turistickými informáciami a za zahraničím v ničom nezaostalo ani Slovensko. Predstavili sa všetky naše kraje, štafetu partnera tento rok niesol Prešovský samosprávny kraj. Ukázal sa doslova „kráľovsky“ prostredníctvom svojich slávnych stredovekých miest a bytostí opradených mýtmi, ktoré v nich kedysi žili. Na jednom mieste návštevníci stretli bardejovského Mestského kata, kežmarskú Čiernu pani, levočskú Bielu pani a mešťana Gašpárka zo Starej Ľubovne. Zaujali aj makety drevených kostolíkov zapísaných v zozname UNESCO.
Veľtrh Danubius Gastro je už tradičným popredným podujatím, kde sa stretávajú ľudia s profesionálnym záujmom o rôzne odbory gastronómie i nadšenci hľadajúci unikátne ingrediencie a tipy na ich využitie. Jeho atmosféru okrem super expozícií tvorili aj tento rok najrôznejšie súťaže a exhibície. Konali sa majstrovstvá barmanov, súťaže baristov, kuchárov, cukrárov a pekárov.
Finále celonárodnej súťaže Gastro Junior Skills Slovakia 2011/2012 spoznalo svojich víťazov. Kuchári mali za úlohu uvariť jedlo s použitím hovädzieho močingu a cukrári tvorili dezerty s ganache krémom. Slovensko bude v Belgicku na medzinárodnej súťaži Euroskills reprezentovať Michal Hanšut študujúci na odbornej škole v Piešťanoch. O ďalších umiestneniach rozhodla porota nasledovne:
Odbor „Kuchár":
1. Michal Hanšut, SOŠ obchodu a služieb, Mojmírova 99/28, Piešťany
2. Róbert Mesiarik, SOŠ hotel.služieb a obchodu, Jabloňova ul.", Zvolen
3. Viktor Nguyen, SOŠ obchodu a služieb, Športová 1, Rimavská Sobota
Odbor "Cukrár":
1. Kristína Hedvigiová, Hotelová akadémia, Malinovského 1, Brezno
2. Lucia Žažová, SOŠ obchodu a služieb, Mojmírova 99/28, Piešťany
3. Štefan Kurila, SOŠ, Sládkovičova 2723/120, Snina
Boli udelené aj nové Značky kvality SK sedemnástim slovenským výrobcom. Odborná porota posúdila aj vystavované exponáty a tie získali Ceny Danubius Gastro 2012:
Vystavovateľ: APIMED - Ing. Peter Kudláč, Dolná Krupá
Exponát: Staroslovanská medovina svetlá, 13,5%
Vystavovateľ: Julius Meinl Coffee Intr. a. s., Bratislava
Exponát: Espresso Präsident bohne 500 g
Vystavovateľ: KON - RAD spol. s r. o. Bratislava
Exponát: Carmenére/ Shiraz, 2006, Vertice, ročník 2006, červené víno suché z Chile
Vystavovateľ: Senická mliekáreň, a. s., Senica
Exponát: Záhoracký syr Havran ementaler neúdený a údený
Vystavovateľ: Villa Víno Rača a. s., Bratislava
Exponát: Frankovka modrá výber z hrozna, ročník 2009
Vystavovateľ: Karloff s. r. o., Kežmarok
Vystavovateľ: Tatratea - Tatranský čaj – rad čajovo – bylinných likérov
Vystavovateľ: CARAT DISTILLERY TRADE s. r. o., Šamorín
Exponát: Hruškovica Carat 52%
Vstavovateľ: Novofruct SK s. r. o., Nové Zámky
Exponát: BIO dojčenská výživa
Vystavovateľ: JTF Partnership s.r.o.Lednické Rovne
Exponát: Hotelový porcelán Línia „ESS-KLASSE“
Vystavovateľ: DAVAC, s.r.o., Bratislava
Exponát: Konvektomat SCC-101WE