Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Bugár vylúčil spoluprácu s Mečiarom

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Povolebná spolupráca SMK s ĽS-HZDS je podľa predsedu SMK Bélu Bugára nepravdepodobná. Úplne ju vylúčil v prípade, že by sa líder ĽS-HZDS Vladimír Mečiar usiloval o nejakú "dôležitú funkciu". V diskusnej relácii televízie TA3 V politike Bugár skonštatoval, že Mečiar predstavuje pre voličov SMK problém.

Predsedovi ĽS-HZDS pripomenul, že v období, keď bol premiérom, museli na podporu svojich menšinových požiadaviek protestovať v uliciach. Bugárovi tiež prekáža, že ĽS-HZDS pred voľbami vyťahuje maďarskú kartu.

Podľa Mečiara sa SMK "skrýva za etnicitu" a maďarskou kartou nazýva akýkoľvek nesúhlas so svojou politikou. V súvislosti s povolebnými scenármi vylúčil, že by ĽS-HZDS pristúpilo na možnosť podporovať vládu prostredníctvom opozičnej zmluvy. Podľa vlastných slov neuvažuje o tom, že by sa vzdal predsedníckeho postu, aby hnutiu stúpol koaličný potenciál. Neobáva sa ani prípadného rozpadu hnutia, ak by tretíkrát po sebe zostalo v opozícii.

Mečiar vylúčil, že by ĽS-HZDS súhlasilo s výnimkami, na ktoré by sa nemuselo vzťahovať pozastavenie privatizácie. "Stop bude trvať do postavenia novej vlády", zdôraznil. Hospodárske škody, ktoré v dôsledku pozastavenej privatizácie vzniknú regiónom, sú podľa neho zanedbateľné, a ak by pripustili výnimku, "spustí sa privatizačná reťaz".

Privatizáciu má podľa Bugára teraz v rukách opozícia. Ďalší vývoj závisí aj od postoja strany Smer-SD, ktorá naznačila ochotu rokovať o prípadných výnimkách. Bugár je presvedčený, že poslanci by mali v týchto prípadoch vyjsť v ústrety regiónom, ktorým hrozí odchod investorov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu