Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Fico: Definitívne odstavil Flašíka!

Fedor Flašík
Fedor Flašík

BRATISLAVA - V Smere je rušno! Fedor Flašík, zdá sa, u Fica zaspieval svoju labutiu pieseň a de- finitívne skončil. Nevraživosť medzi lídrom strany a maskotom Smeru je už dlhšie verejným tajomstvom. Fico sa rozhodol Flašíka jednoducho zbaviť.

Prvým krokom boli víkendové zmeny na kandidátke, z ktorej odstavil dvoch Flašíkových kamošov. A podľa informácií Nového Času rozhodnutie Beňovej, že nebude kandidovať, údajne tiež nebolo až také „dobrovoľné“. S Flašíkovou nastávajúcou, europoslankyňou Monikou Beňovou, sa vraj porátal samotný Fico. Novému Času to potvrdila osoba blízka šéfovi Smeru. „Ja som sa miesta na kandidátke vzdala sama, nikto ma k tomu netlačil. Urobila som to v prospech regiónov,“ vyvracia Beňová. Fico Beňovej rozhodnutie okomentoval slovami, že „využila situáciu a dala svoj mandát k dispozícii regiónom. Ja to môžem len privítať“. Aj keď správy o nezhodách obidvaja aktéri sporu popierajú, Beňovej „dobrovoľné rozhodnutie“ nekandidovať tak trochu bije do očí. Kým ešte pred pár dňami obhajovala svoj záujem uchádzať sa o flek v slovenskom parlamente, dnes zmenila rétoriku a tvrdí, že chce dokončiť svoj mandát v Európskom parlamente.

Podobne ako s Beňovou vraj Fico zamával aj s ďalšími osobami blízkymi Flašíkovi. Na kandidátku sa nedostali traumatológ Richard Demovič a tieňový minister životného prostredia Oto Majzlar. Namiesto ľudí blízkych Flašíkovi sa Fico údajne rozhodol posunúť na zvoliteľné miesta členku predsedníctva Moniku Smolkovú a bývalého ústredného tajomníka SDĽ Jána Richtera. Skrátka ľudí, ktorí sú mu po chuti viac ako Flašíkovi kamaráti. Flašík na margo celej rošády povedal akurát to, že „sú to vnútorné veci Smeru a jeho to nezaujíma“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu