Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Ďuďo zo skupiny Hex: Chystáme veľký obrat v tvorbe!

Ďuďo Zobraziť galériu (5)
Ďuďo

Hex je jedna z najpopulárnejších slovenských skupín 90. rokov, vo svojich začiatkoch bola tiež označovaná ako slovenský The Cure.

Nedávno Hexáci vydali live CD a DVD Cesta z mesta/Žákovic Open. Nahrali ho toto leto na festivale Žákovic Open v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktorý organizuje basgitarista Tomáš Yxo Dohňanský.

K novému albumu patrí samozrejme aj turné, v rámci ktorého Hex spolu s predkapelou Hudba z marsu navštívili osem slovenských miest. „Cesta z mesta Tour“ vrcholí v piatok 30. novembra v Bratislavskom PKO na minifestivalíku Zimný Žákovic Open, kde sa chalani z Hexu chystajú aj pokrstiť svoj nový prírastok.

Členovia skupiny zatiaľ taja, kto bude krstným otcom ich prvého DVD, prezradili však, že okrem nich na podujatí vystúpia spriatelené kapely Cliché, Vetroplach, Polemic a Mig 21, ktorej frontmanom je český herec Jiří Macháček.

Spevák Ďuďo bol online na Bleskovkách.

Rozhovor

11:12:00 - otázka od: jaa chlapci, ze nam zahrate v piatok aj dobreho motyla a hej pan doktor.....???? pls :) Ahoj! Tu Ďuďo. Môžem to predostrieť kapelovej rade, lebo nie sú to pesničky, ktoré hrávame bežne.

11:12:57 - otázka od: darius Dudo, dudo, ty si nepocul Hascakovej cedecko a odsudil si ho. a to si riaditel tej akademie hudby ci ako sa to vola, ktory by mal vsetky cedecka ovladat odpredu odzadu. Nazor mozes mat,ale najprv musis vediet o com hovoris.. Nemas ten pocit? Po tom vystupe uz nemam chut pocuvat vase CD Ultra pop, ktore mam doma... To bol Yxo, o ktorom hovoríš, a už ani nie je riaditeľom tej akadémie. Viacej k tomu asi nemám čo povedať.

11:14:25 - otázka od: sisa ahoj je mozne nahrat s vami duet?? som spevacka a hram aj na gitare dakujeem No, ohlás sa cez našu stránku www.hex.sk, je tam aj mejl, pripadne na yxo@hex.sk

11:15:30 - otázka od: ahoj ahoj. má s vami dačo spoločné medveď zo skupiny para? Dakde som čítala také chýry. On s nami hral jeden koncert, zaskakoval za Fefeho. Na krste nášho posledného albumu hral v skupine Hrb, čo znamená Hex Revival Band. Inak hrá iba v Pare a v Saku.

11:16:25 - otázka od: Suckersson Nazdar, chlapi, kedy dáte ďalší koncert v Mlynskej? To je vždy petelica, keď sa tam zjavíte - všetci fičia!!! Veľa zdaru, teším sa na nové pesničky... No radi zahráme, keď nás zavolajú, trebárs na Bažant na Mlynoch.

11:17:10 - otázka od: Bohuš Nechcem sa chalanov nič spýtať, len im chcem poďakovať za prvú polovicu 90 - tych rokov a ich tvorbu. Boli to najkrajšie roky v mojom živote a Hex bol ich súčasťou. Ďíky hoši Ďakujeme pekne, často nám to veľa ľudí hovorí, že na našej hudbe vyrastali, a je to milé. Tuším sme už celkom stará kapela :)

11:17:45 - otázka od: Ada Caute chlapci. Co hovorite na kapelku Diego? Mne sa Diego veľmi páči. Myslím, že majú dobre vystavané pesničky aj celkom súčasný zvuk.

11:18:32 - otázka od: Ludo Fuu... rano Markiza, hned potom FUN, teraz NC... este toho nemate plne zuby?:o) Ja som nebol v tej televízii (Ďuďo), takže som celkom ready :)

11:18:32 - otázka od: katka co takto koncert v Leviciach? myslim,ze po Margitakovi musite mat o nas-fanusikoch z Lv dobru mienku:) Radi prídeme a určite sa vidíme na budúcoročnom Margiťáku.

11:19:44 - otázka od: stefi Ako sa máYxo? Prečo vás hrajú v rádiach tak málo? Yxo sa má určite dobre, dolaďuje posledné veci na Zimný Žákovic, ktorý bude v piatok a na ktorý všetkých pozývame! Áno, malo by sa stanoviť nejakým zákonom, že rádiá by mali hrať iba Hex! :)))

11:20:01 - otázka od: peter obcovic. ahoj preco robite taku mizernu hudbu. Inak to nevieme...

11:20:38 - otázka od: andrea Ahoj, ako si dopadol vcera v Stelle A. ? vyzerali ste ako v pohode particka..pekny den To je asi na Fefeho a Yxa, podľa toho, ako som ich videl ráno, dopadli skvele :)

11:21:07 - otázka od: sima caute chalani, len som Vam chcela povedat ze koncert v Moravanoch bol uuuuuplne perfis!!!!! Aj nám sa veľmi páčil, radi prídeme zas!

11:21:54 - otázka od: navo mna by celkom zaujimalo, ako ste vlastne dosli k tomu nazvu "Hex"?:))) Vymysleli sme to v pionierskom tábore v siedmej triede, a pôvodne sme sa volali Hexenšús a skrátili sme to na Hex.

11:22:54 - otázka od: miro Ahojte chlapci. Kedze mam o par mesiacov viac ako Fefe, tak vas mozem takto familiarne volat:) Myslim, ze ste najlepsia slovenska live kapela, vase koncerty su vzdy ine a vzdy super. Potesila ma napriklad Laila v TN, nikdy predtym som to nepocul. Vdaka aj za vyborne dvd. Ale...chcelo by to uz aj nieco nove. Takze kedy bude novy album??? A este: idete na The Cure do Prahy? Ideme na Cure do Viedne, a niekedy v priebehu budúceho roka máme v pláne pracovať na nových pesničkách, ktoré si zatiaľ robíme len doma do šuflíka.

11:23:10 - otázka od: ninuska ahojte :o) len skusame ci to je fakt online. pozdravuje as moja 18mes dcerka :D Fakt je to online :)

11:24:18 - otázka od: Kuzmic Pozravujem vas. Chalani, cim to je, ze po tretom albume som vas prestal pocuvat? Prve tri boli fakt dobre! ale potom ma to akoby prestalo bavit, take moc komercne mi to pride,..ale no, boli ste dobri :-) Je fajn, že aspoň prvé tri albumy sa ti páčia, pozri si nové DVD a teš sa na nový album, pretože chystáme veľký obrat v tvorbe, hehe

11:25:27 - otázka od: olee Ktore skupiny "nemusite" zo Slovenska (Kuly nieco naznacil pre jeden dennik :) ) naopak ktore su vasa krvna skupina? Máme radi Paru, Le Payaco, aj ich nové inkarnácie, Puding pani Elvisovej, v podstate kapely, ktoré sú hrávané na rádiu FM. A načo hovoriť o tých, ktorí sa nám nepáčia :)

11:26:35 - otázka od: stefi aká je podľa vás superstar 3 a kto by mal vyhrať. Ďakujem. Paradoxne to teraz celkom často sledujem oproti prvým dvom sériám, ale v podstate sa mi to zdá celkom slabé a nie je to vlastne súťaž pre spevákov, ale mašina na zarábanie peňazí. Aj keď víťazovi prajem, nech sa mu darí čo najlepšie.

11:27:36 - otázka od: smoki cavte,naozaj neprezradite krstneho otca DVD-cka? preyradim len ye to budu dvaja nasi kamarati herci

11:29:06 - otázka od: fanynka mam rada vasu hudbu aku hudbu mate radi vy? kazdy ma rad nieco ine, Yxo má rád tvrdšiu hudbu, a ja si v poslednej dobe stále viac ulietavam na folku, napríklad Bob Dylan, Jose Gonzales...

11:29:34 - otázka od: Lucia cawte, ja by som sa chcela spytat, ze ci bude aj tento rok vas tradicny vianocny koncert v DK Luky a ked tak kedy. Diki Tento rok sme ho presunuli z Vianoc na máj, čiže asi nie.

11:30:03 - otázka od: veronika AHOJTE, prezradte ake prekvapenie v podobe dobrych kapiel nas caka na ZAKOVICI 2008? To je otázka na Yxa, ale myslím si, že ešte to nemá rozhodnuté...

11:30:51 - otázka od: boris chalani, nie je vam smutno za 90-tymi rokmi, ked ste mali invenciu a pekne farebne videoklipy, nemate pocit, ze uz mate vybyte baterie a varite uz len predvarene jedla?..dakujem Nie je nám smutno, musím sa priznať, že mňa osobne začali koncerty baviť posledné dva roky, omnoho viac, ako kedykoľvek predtým.

11:31:12 - otázka od: Frído Ste mekýýýýýýýýýýý A ty si tvrdýýýýýýý :)

11:32:08 - otázka od: blondie Čaute chalani, vpodstate vás chcem len pozdraviť a popriať vám pekný deň. Naposledy som vás videla na firemnej párty denníka Pravda, a musím povedať, že ste to tam super rozbalili. Moc vám ďakujeme za super zábavu a za fotku tiež... ešte raz pekný deň praje slečna s červenou kravatou :-) Aj my ťa zdravíme!

11:33:30 - otázka od: lubo ahoj chalani.ako sa dnes mate?dlho som vahal,ze co napisem jeziskovi aby mi doniesol pod stromcek.kedze vase nove dvd je uz na svete tak v tom mam uz jasno co chcem:-)je na nom cely koncert zo zakovicu?ahoj,majte sa krasne a vidime sa cez leto Na DVD je celý koncert zo Žákovicu, dva bonusové dokumenty z histórie a z natáčania tohto DVD a deväť videoklipov, plus krabička obsahuje aj audio CD s koncertom.

11:34:24 - otázka od: sisa co hovorite na kapelu MY CHEMICAL ROMANCE,? ja som bola na ich koncerte dokonca som sa dostala do tesnej blizkosti na ich zvuk skusku a boli perfektni? dik za odpoved To je zrejme ten EMO štýl, v ktorom sa viac orientuje moja štrnásťročná dcéra, ale koncert mohol byť určite fajn.

11:35:07 - otázka od: ja videl som vas tento rok len par krat (zakovic, margitak, pianoclub 2x) ale vzdy ste boli uzasni a spravili skvelu atmosferu na vasich koncertoch nikdy nieje nuda a zato vam dakujem pani z HEX-u Ďakujeme aj my, ako som hovoril, fakt nás v poslednej dobe baví hrať koncerty, tak sme radi, že je to na nás aj vidieť.

11:36:29 - otázka od: ferdinand 1.Dudo preco spievas falosne, robis to naschval alebo z recesie? 2. chlapci netreba vam trosku schudnut? 3. nezda sa vam ze vase pesnicky su robene uz len pre male deti? 1. Bohužiaľ to neviem ovplyvniť.
2. Treba.
3. Nezdá.

11:37:12 - otázka od: monika pre fefeho: pozdravujem pekne Usku a bozkavam maleho Sebastianka, ste uzasna rodinka! Nech sa Vam po kazdej stranke nadalej dari!!!! Ďakujem, odovzdám!

11:37:38 - otázka od: D!dush cawte chalani, jak sa máte? nemam co robit tak len tak pisem =) chystate koncert v Poprade? ak jo tak to bude cool =) Pravdepodobne budúci rok. Tento rok to už asi nestihneme :)

11:38:26 - otázka od: jaa k tomu krstu: tipujem adyho hajdu... :)) a dakujem za objasnenie vasho nazvu, konecne viem, preco ma kamarat volaval hexensus dost dlhu dobu ;) a este otazocka...kedy sa mozme tesit na tradicny vianocny koncert na zelanie v dk luky? Bohužiaľ, v DK Lúky budeme hrať asi až v máji. Krstný otec bez komentára zatiaľ :)

11:39:21 - otázka od: aduska ahojky, DVDcko uz mate hotoveee?? :) Jasné, od 19. novembra je v predaji. Respektíve, príď na koncert, napr. Zimný Žákovic v piatok, tam bude za zvýhodnenú cenu.

11:42:01 - otázka od: juraj Jonas chcem sa spytat ako ste to mysleli s tym choper boyom nejako mi unikla pointa.a chcem sa spytat ci aj volne listky na krst ci sa tam budu predavat aj cd a to nove dvd.dik J Chopper boy je podľa skupiny Kontrafakt Maťo Ďurinda. Treba si prečítať dnešný Nový Čas na strane 26.

11:43:02 - otázka od: hanka ahoj, chcela by som sa opytat ci nebude v dohladnej dobe koncert tHex Cure v Ba. prajem pekny den Toto zatiaľ neplánujeme, vieme o tom, že sa rokovalo, že by koncert Cure nebol v Prahe ale v Bratislave, kde sme sa chceli prepašovať ako predskupina, ale nakoniec to padlo. Takže tHex Cure zatiaľ v nedohľadne...

11:43:16 - otázka od: Lucia takze uz mam doma vase DVD :) a musim povedat, ze je skvele, tesim sa na piatok. Ďakujeme aj my.

11:43:30 - otázka od: Vierka Ráno som vás počúvala vo fun-ku,boli ste veľmi zábavní.Držím palce. Dík.

11:43:51 - otázka od: majka uz sa na vas tesime do PKO, zahrate aj Cestu z mesta ? Jasné, aj s Tomášom Slobodom na ústnej harmonike.

11:44:39 - otázka od: Hanka Plánujete vystupovať v Považskej Bystrici? Ste ženatí? Ženatí sme, a v PB sa ukážeme asi budúci rok.

11:44:56 - otázka od: jana ahoj kde je Yxo ? Yxo je vo vínnom sklípku v Lamači :)

11:45:48 - otázka od: katka ahojte chalani, páči sa mi vaša pohodová hudba (práve mi z reprákov ide pesnička "Znamenia"). Ste aj v súkromí takí "vegeťáci"? Inak, prajem veľa dobrých hudobných nápadov a veľa dobrej nálady.Ahojte:-) V súkromí sme strašní nerváci :)

11:46:13 - otázka od: Fefe Bracho si dobrý. Ďakujem, ty si ešte lepší, ale prečo tu nie si???

11:48:54 - otázka od: Oliwer ako objavil HEX bosacku dolinu ? co bolo tym impulzom ist tam , abyz na chate, potom krcma pod orechom, potom zakovic ... len nenapiste vyssia moc. BOSACU od isteho casu zboznujem Yxov otec má chalupu v Trenčianskych Bohuslaviciach, kde už pomerne dlho chodievame na kapelné sústredenia. A ostatné je vyššia moc :))

11:52:16 - otázka od: Marek Ahojte, len otázka ohladom koncertu co ste hrali v Moravanoch nad Vahom. Kedy najdem foto na vasej stranke, pripadne kde by som ich mal hladat?? Dik za odpoved a zelam vam hodne zdaru...Caute Fotky na stranky pridava postupne tibike,urcite sa tam casom objavi aj nieco z moravian

11:53:35 - otázka od: stibo čaute hexáci :-) dík moc za žákovic 07 , tešíme sa aj z manželkou na žákovic 08 ... Ako budete tento silvestrovať ? Silvester prežijeme netradične na Hlavnom námestí v Bratislave držiac naše obľúbené hudobné nástroje.

11:53:53 - otázka od: Fefe Som to nestihol kámo, ale spíváš ako andel. Ďakujem kámo!

11:54:11 - otázka od: daniela Vasa hudba v pohode, aj ked prve albumy sa mi pacili najviac:)) za co Vam chcem ale podakovat najviac, za festival Zakovic Open, super projekt ste uskutocnicili... vela pohodky dalej prajem Ďakujeme.

11:54:47 - otázka od: uši čauko....odkial to vypisujes?...v hlavnej budove, kde sidli Ringier? Áno, v redakcii Bleskoviek.

11:56:16 - otázka od: Julo Pre ďuďa. Kto ti dal prezývku Ďuďo? Lebo aj mňa tak mama volá od malička:-) Vzniklo to ešte na základke. Je to asi zdrobnelina môjho priezviska Dudák.

11:56:31 - otázka od: all ste heterosexuály? Občas

11:56:55 - otázka od: martin Caute chlapci, nic v zlom no nie a nie aby ste sa zapacili, co s tym ? Vela zdaru do dalsej tvorby ! Možno je chyba v tebe :)))

11:58:12 - otázka od: Hanka Moc sa na vás tešim v PB, pretože ste moja krvná skupina. Dobre sa počúvate.Prajem veľa úspechov. Ďakujeme všetkým za otázky, ešte raz vás pozývame na koncert Zimný Žákovic v piatok v PKO, kde budeme krstiť naše čerstvé DVD Cesta z mesta, ktoré vám všetkým odporúčam do pozornosti.
Ďuďo

11:58:57 - otázka od: daniela Pesnicka Dana naraza na konkretnu osobku? Myslím, že nie.

11:58:57 - otázka od: Majuška chcela som sa opytat,ze ktoru vašu pesničku mate najradsej zo vsetkych a preco.....dikes pa Všetky a preto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu