Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Čínu zasiahol tajfún, jedno dieťa mŕtve a milión evakuovaných!

Policajti prehladávajú zaplavenú dedinu v Cchang-nan vo východnej Číne.
Policajti prehladávajú zaplavenú dedinu v Cchang-nan vo východnej Číne. (Zdroj: TASR)

PEKING - Tajfún Morakot, ktorý si v uplynulých dňoch na Taiwane a Filipínach vyžiadal desiatky ľudských životov, dnes dorazil k pobrežiu Číny.

Kvôli tajfúnu bolo v najväčšej ázijskej krajine evakuovaných takmer milión ľudí, napísala agentúra AP. Tajfún, ktorý v Číne najprv zasiahol okres Sia-pchu v provincii Fu-tien, priniesol prudké dažde a vietor s rýchlosťou až 119 kilometrov za hodinu. Podľa agentúry Nová Čína sa vo Wen-čou v provincii Če-ťiang zrútilo päť domov: v troskách zomrelo jedno dieťa.

"Štyroch dospelých a štvorročného chlapca zavalili suť, dieťa zomrelo popoludní," uviedla Nová Čína, ktorá tiež napísala, že vo Wen-čou museli zrušiť 39 letov. Narušená bola aj doprava v iných mestách regiónu a na následky silného vetra sa pripravuje aj metropola Šanghaj.

Z oblastí na čínskom východnom pobreží bolo evakuovaných takmer milión ľudí, viac ako 490.000 v provincii Če-ťiang a ďalších 485.000 v susednej provincii Fu-tien. Miestne úrady vrátili takmer 50.000 rybárskych lodí späť do prístavov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu