Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Šokujúce varovanie: VIDEO Ruský minister to povedal bez okolkov! Hrozí vojna medzi jadrovými mocnosťami

Ruský minister obrany Andrej Belousov
Ruský minister obrany Andrej Belousov (Zdroj: SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

MOSKVA - Blízky spolupracovník Vladimira Putina opäť vyriekol obrovskú hrozbu. Ruský minister obrany Andrej Belousov hovoril pred predstaviteľmi Kremeľskej armády o "vojenskom strete medzi jadrovými mocnosťami".

Čo je v súčasnosti dôležité vo vojne na Ukrajine: Vladimir Putin otvorene vedie vojnu proti Ukrajine od februára 2022 a v súčasnosti zaberá približne pätinu jeho susednej krajiny. Ruské jednotky sa sústreďujú na pokrovský sektor frontu na východe Ukrajiny. Momentálne je možný koniec vojny v nedohľadne. Čo je súčasťou ruskej politiky už viac ako dva roky: hrozby, vrátane jadrových, voči Západu. Kremeľ či jeho okolie opakovane upozorňujú na možnú jadrovú eskaláciu.

archívne video

Robert Fico po summite EÚ o členstve Ukrajiny v NATO a severokórejských vojakoch (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Putinov minister hovorí o "vojenskom strete medzi jadrovými mocnosťami"

Teraz Andrej Belousov, ktorý od mája 2024 pôsobí ako nástupca Sergeja Šojgua vo funkcii ruského ministra obrany, hovoril o „vojenskom strete medzi jadrovými mocnosťami“ s odkazom na vojnu na Ukrajine. Tieto vyhlásenia možno vidieť vo videoklipe, ktorý je na službe krátkych správ X (predtým Twitter). Okrem iného bol nahraný na kanál politického experta Antona Geraščenka, bývalého poradcu ministerstva vnútra Ukrajiny.

Andrej Beloussov verí, že Západ chce Rusku spôsobiť „maximálne škody“

Vo svojom prejave pred vojenskými predstaviteľmi Kremľa zostal Putinov minister plne na propagandistickej línii Ruska. Belousov vyhlásil:

„Rastúce zapojenie západných krajín do konfliktu na Ukrajine vytvára globálne riziká. Snaha spôsobiť Rusku maximálne škody môže viesť k priamemu vojenskému stretu medzi jadrovými mocnosťami. Na tieto hrozby môžeme iba reagovať. Zmeny vo vojenskej a politickej situácii si vyžadujú objasnenie základov ruskej štátnej politiky v oblasti jadrového odstrašovania.“

Viac o téme: Minister obranyRuskoUkrajinaAndrej Belousov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu