Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Dvaja Slováci budú čeliť súdu kvôli obchodovaniu s ľuďmi: Boli súčasťou zločineckého gangu

(Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA/CORK - Dvaja Slováci sa postavia pred súd v meste Cork v Írsku. Oboch mali zadržať počas razie na zločinecký gang, ktorý obchoduje s ľuďmi.

Dvaja Slováci Marián V. (47) a Ladislav B. (33) čelia v Írsku viacerým obvineniam. Podľa portálu sundayworld.com ich mala polícia zatknúť ešte v marci tohto roku, počas razie na zločinecký gang, ktorý privážal zraniteľných ľudí zo Slovenska do Írska a tam ich vykorisťovali na prácu.

archívne video

Polícia zatkla slovenských pašerákov zbraní (Zdroj: Maďarská polícia)

Marián V.  sa spoločne s Ladislavom B. už posadili pred okresný súd v Mallowe. Marián má byť podľa portál vo väznici v Corku a na súde bol pripojený cez video, pričom Ladislav zaplatil kauciu a dostavil sa na súd osobne. Marián čelí celkovo šiestim obvineniam a Ladislav čelí až tridsiatim obvineniam.

Predsedníčka okresného súdu seržantka Majella O'Sullivanová uviedla, že obom mužom bola doručená kniha dôkazu a dodaal, že obaja budú poslaní na súdny proces na ďalšie zasadnutie trestného súdu v Corku. Marián bol vzatý do vyšetrovacej väzby so súhlasom s prepustením na kauciu a Ladislav bol vzatý do väzby na pokračujúcu kauciu, pričom obaja sa dostavia pred trestný súd v Corku 30. októbra.

Viac o téme: Obchodovanie s ľuďmiSúd ÍrskoSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu