Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

AKTUÁLNE Brutálne zavraždená dôchodkyňa mohla ešte žiť: Slováka pred činom vyhostili! Vrátil sa vlakom

Slováka pred činom vyhostili, ale vrátil sa.
Slováka pred činom vyhostili, ale vrátil sa. (Zdroj: Getty Images, screenshot)

VIEDEŇ - O zverstve, ktoré sa odohralo v jednej z viedenských záhrad sa vynorili ďalšie šokujúce detaily. 91-ročná dôchodkyňa označovaná ako „Frau Grete“ mohla byť stále nažive. Pretože jej vrah už bol deportovaný, ale vrátil sa cez otvorené hranice! A nelegálne bol v krajine aj druhý slovenský vrah žien vo vinohrade v Dolnom Rakúsku.

Ako zistil rakúsky denník Krone, 52-ročný podozrivý z vraždy v záhradnej osade bol koncom augusta deportovaný z dôvodu pretrvávajúceho zákazu pobytu. Nezamestnaný Slovák okamžite nerušene a pohodlne odcestoval vlakom späť do Viedne.

Rakúske hlavné mesto si vybral ako destináciu aj preto, že je to kontaktné miesto číslo jeden v krajine s jej sociálnymi inštitúciami. Niekoľko dní po jeho ilegálnom návrate došlo v pokojnom komplexe vo Viedni-Floridsdorf k hroznému výbuchu násilia, keď podozrivý, ktorý už bol za mrežami asi 15 rokov za ďalší krvavý čin, vnikol do domu Viedenčanky "Frau Grete". 

Čisté potešenie zo zabíjania a vzrušenie

91-ročná žena nemala proti silnému zločincovi žiadnu šancu. Dôchodkyňu znásilnil a dobil na smrť. Motív? Čisté potešenie zo zabíjania a vzrušenie! Podozrivého vypátrali prostredníctvom DNA alebo jeho genetického odtlačku prsta zanechaného na mieste činu po porovnaní v databáze.

Pred vyšetrujúcim sudcom povedal vydaný Slovák chladne: „Neviem, prečo som to urobil.“ Kvôli možnému vysokému riziku recidívy, ktoré predstavuje ako tikajúcu časovanú bombu, požiadala prokuratúra vo Viedni o psychologický posudok. Ak bude prognóza nebezpečnosti hodnotená ako nepriaznivá, bude musieť údajný dvojnásobný vrah zrejme okrem trestu odňatia slobody až na doživotie rátať aj s umiestnením do forenzného zariadenia.

Aj vrah z Weingartenu bol nelegálne v krajine

Aj v prípade druhej brutálnej krvavej vraždy vo Weingartene bol údajný vrah ženy, taktiež Slovák, nelegálne v krajine. V pivnici, kde sa 59-ročný podozrivý ukrýval, stále prebiehajú vyšetrovania.

Okrem iného boli zaistené chemikálie na výrobu bômb. Zranený príslušník jednotky Cobra, ktorý utrpel zranenie počas prvého pokusu o zásah, je vzhľadom na okolnosti v poriadku. Utrpel okrem iného viacnásobné zlomeniny na pravej nohe.

Viac o téme: VraždaViedeňSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu