Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

BRUTÁLNA vražda mladej lekárky! Podozrivým je jej kolega... Krátko predtým sa pokúsil zabiť inú ženu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PLZEŇ - Českí kriminalisti v Plzni vyšetrujú od nedeľného večera násilnú smrť mladej lekárky, ktorú našli v v byte v mestskej časti Vinice. Na mieste zadržali podozrivého, má ísť o jej kolegu z práce.

Česká polícia vyšetruje brutálny prípad, ktorý sa odohral v nedeľu v Plzni. Informujú o ňom Novinky.cz. Do bytu lekárky podľa svedkov vnikla zásahová jednotka okolo polnoci a našla tam ubitú ženu. Zároveň sa na mieste nachádzal aj muž, ktorý sa pokúsil o samovraždu. Po mužovi policajti pátrali už od nedeľného podvečera, keď dostali informáciu, že napadol a zviazal inú ženu, ktorú v ten deň navštívil v jej byte na severnom Plzensku. Žene sa po niekoľkých hodinách podarilo oslobodiť a privolala pomoc.

archívne video

Stredoškolák v Brne brutálne zavraždil muža, spôsobil mu zhruba 60 bodno-rezných rán (Zdroj: Policie ČR)

Zavraždená lekárka vo veku okolo tridsať rokov pracovala podľa zistení Noviniek v plzenskej fakultnej nemocnici. Podozrivý muž (45) je primárom v jednej z okresných nemocníc v Plzenskom kraji a lekárka ho poznala. Podľa informácií českého portálu sa podozrivý muž v byte pokúsil podrezať si žily, ale prežil to a jeho zranenie nie je vážne. Policajti ho odviezli na ošetrenie do nemocnice. 

Na prípadoch pracujú kriminalisti

"Od včerajšieho dňa sa v Plzenskom kraji zaoberáme ďalšími zvlášť závažnými zločinmi vraždy, pričom v jednom prípade ide o vraždu v štádiu pokusu, v druhom prípade potom, bohužiaľ, o dokonaný trestný čin. Muža, ktorý je podozrivý z oboch skutkov a ktorý chcel následne spáchať samovraždu, zadržali po násilnom vstupe do bytu policajti zo zásahovej jednotky," informovala v pondelok ráno česká polícia. Na prípadoch pracujú krajskí kriminalisti. Polícia dodáva, že zatiaľ nie je možné k udalostiam oznámiť ďalšie konkrétnosti. "Informácie doplníme, až to s ohľadom na trestné konanie bude možné," dodala polícia.

Viac o téme: ČeskoVraždaPokus o samovražduPokus o vražduPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu