Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Európska ľudová strana poslala Orbánovi odkaz: "Oživme európsku budúcnosť Maďarska"

Viktor Orbán Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/Kenzo Tribouillard, Pool via A)

BUDAPEŠŤ - Stranícka skupina Európska ľudová strana (EPP) poslala v priebehu týždňa už druhý kritický odkaz týkajúci sa predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána.

Európski ľudovci tentokrát zverejnili na sociálnej sieti X fotku dievčatka s maďarskou vlajkou v ruke s výzvou "Oživme európsku budúcnosť Maďarska!" Upozornil na to v nedeľu webový portál atv.hu."Maďari si zaslúžia dobré vedenie. Vedenie, ktoré bojuje proti korupcii. Vedenie, ktoré ich privedie späť do Európy," píše sa v statuse EPP s hashtagom "Orbán" s dodatkom, že Maďarsko si zaslúži byť v srdci EÚ.

Viktor Orbán
Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán  (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

Portál pripomína, že EPP vedená Manfredom Weberom v utorok na Facebooku napísala, že Orbán by mal odísť. V statuse ďalej EPP uviedla, že nadišiel čas priviesť Maďarsko späť bližšie k Európe a dať mu šancu zotaviť sa z následkov zlého vedenia.Orbán po rozprave EP v Štrasburgu v utorok vyhlásil, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a Weber chcú zvrhnúť maďarskú vládu.

V piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth rádió potom povedal, že za snahami o jeho odvolanie a o výmenu maďarskej vlády je vojna a niekoľko ďalších vecí. "EPP si predstavuje takú Európu, ktorá je zlá pre Maďarov. Proti tomu už roky bojujem so svojou vládou," zdôraznil.

Viac o téme: MaďarskoViktor OrbánEPPEurópska ľudová strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu