Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Zábery ukazujú výbuch: VIDEO Do vzduchu vyletela drahá zbraň! Tento ukrajinský ničivý zásah bude stáť Rusko milióny

Na záberoch vidieť hustý dym.
Na záberoch vidieť hustý dym. (Zdroj: X)

KYJEV - Určite by sa to dalo nazvať miliónovou stratou pre Vladimíra Putina a jeho jednotky. Ukrajinskí bojovníci cieleným útokom vyradili ruský viacnásobný raketomet z prevádzky. K oblohe stúpali obrovské oblaky dymu.

Čo je v súčasnosti dôležité vo vojne na Ukrajine: Vladimir Putin otvorene vedie vojnu proti Ukrajine od februára 2022 a v súčasnosti zaberá približne pätinu jeho susednej krajiny. Ruské jednotky sa teraz sústreďujú na pokrovský sektor frontu na východe Ukrajiny. Momentálne je možný koniec vojny v nedohľadne. To, čo sa stalo vo vojne na Ukrajine, je často zdokumentované pomocou videí z prvej línie. V tejto súvislosti sa opakovane uvádzajú údajné neúspechy Putinových jednotiek. Teraz je to podobné. Je ťažké posúdiť, nakoľko sú útoky rozhodujúce.

archívne zábery

Za jeden deň bolo zničených 5 cieľov: dva samohybné delostrelecké systémy, dve raketomety BM-27 Uragan a ďalší dôležitý objekt. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Ruský viacnásobný raketomet vyletel do vzduchu

Video na službe krátkych správ X (predtým Twitter) vraj ukazuje ďalšiu Putinovu hanbu. Na účte ukrajinského ministerstva obrany je video zaznamenané brigádou Chervona Kalyna (útočná brigáda Ukrajinskej národnej gardy). Po priamom zásahu môžete vidieť husté oblaky dymu stúpajúce k oblohe. Podľa informácií bol zasiahnutý ruský viacnásobný raketomet (BM-21).

Pod klipom na X sa hovorí:

"Výnimočná presnosť ukrajinských strelcov. Zničili plne naložený ruský BM-21 MLRS, keď sa pohyboval plnou rýchlosťou."

Náklady na viacnásobný raketomet tohto typu sa udávajú okolo 2,3 milióna amerických dolárov (2,1 milióna eur) – to nie je zanedbateľná finančná strata pre ruskú armádu.

Čo by ste si mali zapamätať: Ukrajinská vojna sa vedie aj na internete s propagandistickými nástrojmi na oboch stranách. Nahrávku nie je možné nezávisle potvrdiť. Zostáva tiež nejasné, kde presne a kedy bola nahrávka urobená.

Viac o téme: ZásahRuskoUkrajinaRaketomet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu