Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Obrovská tragédia! Pri nehode autobusu zahynulo najmenej 12 ľudí, ďalších 33 utrpelo zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KÁHIRA - Najmenej 12 ľudí zahynulo a 33 utrpelo zranenia pri nehode autobusu, ktorý sa prevrátil na diaľnici spájajúcu Káhiru s pobrežím Červeného mora, vyhlásilo v pondelok egyptské ministerstvo zdravotníctva. Informujú o tom správy z Reuters a AFP.

V autobuse sa nachádzali študenti Galalskej univerzity, uviedol podľa Reuters egyptský denník al-Ahram. Univerzita sa nachádza v novobudovanom meste Galala v egyptskom guvernoráte Suez.

archívne video

Šialené zábery! Do cisterny pri zásahu narazilo osobné auto, hasičov delili od zrážky centimetre (Zdroj: Facebook/Hasiči Karlovarského kraje HZS KVK)

Zranení boli prevezení do nemocnice, 19 z nich bolo v rovnaký deň do večera prepustených, uvádza AFP. Vyšetrovanie príčiny a okolností nehody prebieha, vyšetrovatelia zisťujú rýchlosť vozidla v čase incidentu, píše AFP s odvolaním na egyptský štátny denník Akhbar el-Youm.

Dopravné nehody sú v Egypte bežné. Príčinou je časté porušovanie dopravných predpisov zo strany vodičov a zlý technický stav ciest. V roku 2023 pri nich v Egypte zahynulo viac než 5 600 ľudí, dodáva AFP.

Viac o téme: NehodaTragédiaEgyptAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu