Nedeľa13. október 2024, meniny má Koloman, zajtra Boris

Šok v Taliansku! Hotel evakuovali pre požiar: Až 40 ľudí hospitalizovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Z hotela v obci Abano Terme na severe Talianska museli evakuovať viac než 270 hostí pre požiar, ktorý tam vypukol v noci na nedeľu, informovala agentúra ANSA.

Približne štyridsať ľudí po nadýchaní sa dymu ošetrila na mieste záchranná služba a následne ich previezli do nemocnice. Hotel bol úplne evakuovaný a hasičom sa podarilo požiar uhasiť ešte pred svitaním. Podľa predbežných zistení požiar vypukol v technickej miestnosti na druhom poschodí hotela a v krátkom čase vyprodukoval veľké množstvo dymu, ktorý sa rozšíril po celej budove. Príčiny jeho vzniku sa naďalej vyšetrujú.

archívne video

Nad Bielym krížom horí les (Zdroj: Facebook/Mestské lesy v Bratislave)

Hasiči uviedli, že v jednej z hotelových izieb na šiestom poschodí spočiatku uviazla rodina s malým dieťaťom, zachránili ich bez zranení pomocou rebríka vysunutého z hasičského vozidla. Obec Abano Terme, ležiaca neďaleko mesta Padova v Benátsku, je obľúbené kúpeľné stredisko s 20.000 obyvateľmi. Nachádza sa v blízkosti Euganejských vrchov, ktoré sú známe svojimi termálnymi prameňmi, a láka mnohých turistov, doplnila agentúra DPA.

Viac o téme: PožiarEvakuáciaTalianskoHotel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu