Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Izraelská armáda vyzvala obyvateľov 22 dedín na juhu Libanonu na evakuáciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mohammed Zaatari)

JERUZALEM/BEJRÚT - Izraelská armáda nariadila v sobotu obyvateľom 22 dedín na juhu Libanonu evakuáciu do dvoch oblastí severne od rieky Awalí. Informuje o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie izraelských ozbrojených síl.

Armáda v sobotu tiež varovala obyvateľov oblastí južného Libanonu, aby sa "nevrátili" do svojich domovov, keďže izraelskí vojaci tam pokračujú v bojoch proti militantom libanonského hnutia Hizballáh.

archívne video

Explózia v Tripolise

Izraelské jednotky pokračujú "v cielení na stanovištia Hizballáhu vo vašich dedinách alebo v ich blízkosti," napísal na platforme X hovorca izraelskej armády Avichaj Adrai. "V záujme vašej ochrany, nevracajte sa do svojich domov až do odvolania. Nechoďte smerom na juh; každý, kto pôjde na juh, riskuje svoj život," dodal.

Adrai v separátnom príspevku opätovne vyzval zdravotníkov a členov lekárskych tímov, aby sa vyhli využívaniu sanitiek. Ako tvrdil, sanitky používajú bojovníci Hizballáhu. "Vyzývame zdravotnícke tímy, aby sa vyhli kontaktu s členmi Hizballáhu a nespolupracovali s nimi," uviedol. Izraelská armáda podľa neho nevyhnutne zasiahne voči všetkým vozidlám prevážajúcim ozbrojených jednotlivcov bez ohľadu na druh týchto vozidiel.

Izrael aktuálne vedie vojnu na viacerých frontoch a súčasne pokračuje v boji proti palestínskym militantom v Gaze, píše AFP.V uplynulých dňoch armáda podnikla intenzívny pozemný i vzdušný útok na severe Gazy, predovšetkým v meste Džabalíja a jeho okolí.

Viac o téme: EvakuáciaDedinyIzraelLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu