Piatok11. október 2024, meniny má Valentína, zajtra Maximilián, Maxim, Max

Poplach v Baltskom mori: Pri pobreží Nemecka horí tanker! Ozvali sa aj výbuchy

V Baltskom mori pri nemeckých brehoch horí ropný tanker. aktualizované
V Baltskom mori pri nemeckých brehoch horí ropný tanker. (Zdroj: X)

BERLÍN - V Baltskom mori neďaleko nemeckých brehov horí ropný tanker. Hustý čierny dym je vidieť aj z pobrežia, informovali dnes nemecké médiá. Sedem členov posádky sa podľa nich podarilo dostať do bezpečia.

archívne video

Požiar autovraku v noci zamestnal nielen policajtov druhého bratislavského okresu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Príčina požiaru na 73 metrov dlhom tankeri Annika zatiaľ nie je jasná. Podľa bulvárneho denníka Bild bol z lode počuť výbuch. Plavidlo sa teraz nachádza medzi prímorskými letoviskami Kühlungsborn a Warnemünde.

Miestny list Ostseezeitung s odvolaním sa na baltský úrad pre lodnú dopravu WSA uviedol, že na lodi je niekoľko stoviek ton vykurovacieho oleja. Podľa neho je tak loď "prakticky prázdna". K tankeru sa už dostalo záchranné plavidlo, ktoré sa snaží požiar na palube uhasiť. Na miesto mieria tiež hasičské vrtuľníky.

Naložených niekoľko stoviek ton ropy

Zodpovedný úrad pre vodné cesty a námornú dopravu v Baltskom mori potvrdil, že horiaca loď je tanker. Loď, ktorá bola spustená na vodu v roku 2012, vraj naložila niekoľko stoviek ton ťažkej ropy. Hovorkyňa havarijného velenia v Cuxhavene, ktoré v súčasnosti vedie operáciu, uviedla, že tanker má momentálne na palube 640 ton vykurovacieho oleja. To znamená, že Annika je „takmer prázdna“.

Viac o téme: PožiarBaltské moreRopný tanker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu