Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí priletel do Bejrútu

Abbás Arakčí
Abbás Arakčí (Zdroj: SITA/AP Photo/Ebrahim Noroozi)

BEJRÚT - Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí priletel v piatok do Bejrútu, oznámili tamojšie médiá. Informuje o tom agentúra AFP a Reuters.

Arákčí sa má podľa svojho programu stretnúť s libanonským premiérom Nadžíbom Míkátím a predsedom parlamentu Nabíhom Berrim, ktorý je blízkym spojencom Hizballáhu. Ide o prvú návštevu vysokopostaveného iránskeho predstaviteľa od izraelského útoku, pri ktorom minulý týždeň v Bejrúte zahynul šéf Hizballáhu Hasan Nasralláh. Eskalujúce boje medzi Hizballáhom a Izraelom zvyšujú obavy, že do konfliktu na Blízkom východe, ktorý prebieha na niekoľkých frontoch, by mohli byť vtiahnuté aj Spojené štáty a Irán.

Práve Teherán v utorok večer podnikol rozsiahly raketový útok na Izrael. Izraelskej protivzdušnej obrane sa údajne podarilo zneškodniť väčšinu zo 180 balistických rakiet. Mohutný útok bol podľa Iránu odvetou za zabitie viacerých vodcov a veliteľov proiránskych militantných skupín vrátane libanonského Hizballáhu, palestínskeho Hamasu a iránskych Revolučných gárd.

Viac o téme: IránBejrútAbbás Arákčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu