Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Demonštranti narušili rozpravu v parlamente: Taška s paradajkami letela priamo na šéfku diplomacie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Pixabay)

ŠTOKHOLM - Demonštranti vo štvrtok prerušili švédsku parlamentnú rozpravu o izraelských osadách na Západnom brehu Jordánu. Podľa tamojších médií hodili na ministerku zahraničných vecí Mariu Malmer Stenergardovú tašku s paradajkami, informuje AFP.

Propalestínski demonštranti začali kričať, keď sa Stenergardová po prejave v parlamente vrátila na svoje miesto, dodala poslankyňa Ann-Sofie Almová. Následne podľa jej slov hodili na ministerku zahraničných vecí tašku. Ako informovali švédske médiá, taška údajne dopadla dva rady za Stenergardovou. Tá následne opustila svoje miesto a rýchlo odišla z miestnosti.

archívne video

Jaroslav Naď: Máme záujem na strategickej spolupráci so Švédmi (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Predseda parlamentu Andreas Norlén vyzval ochranku, aby protestujúcich odviedla, a dočasne prerušil rozpravu. Tlačová agentúra TT informovala, že ochranka zadržala tri osoby a odovzdala ich polícii.

Švédsky premiér Ulf Kristersson konanie protestujúcich odsúdil. "Teraz očakávam dôkladnú analýzu toho, ako sa to mohlo stať, a rázne opatrenia na zachovanie bezpečnosti poslancov a ministrov v rokovacej sále," vyhlásil Kristersson.

Viac o téme: DemonštrantiŠvédskoIzraelParlamentTaška s paradajkamiMaria Malmer Stenergardová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu