Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Desivé zábery: VIDEO ukazuje presné zásahy! Ukrajina vymazala zo sveta ruskú kolónu motocyklov

Zábery ukazujú zásah ruskej kolóny.
Zábery ukazujú zásah ruskej kolóny. (Zdroj: X)

KYJEV - Ruské motocykle používané vo vojne na Ukrajine boli údajne opäť zničené. Kyjevským jednotkám sa zrejme podarilo zlikvidovať celú nepriateľskú kolónu. Ukazujú to šokujúce zábery z oblasti frontovej línie.

Vojna na Ukrajine má za následok aj ťažké straty pre armádu Vladimira Putina. S cieľom dosiahnuť väčší úspech na fronte sa ruské jednotky niekedy uchyľujú k neobvyklým metódam. Pred mesiacmi sa prevalilo, že na bojisku používali aj motorky, ktoré však ukrajinské drony ľahko zostreľujú. Nepoučili sa doteraz Putinovi muži zo svojich chýb?

archívne video

Predstavte si, len 8 sekúnd je čas, počas ktorého je zničená ďalšia pozícia nepriateľa. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Video ukazuje zostrelenie kolóny ruských motocyklov

Toto naznačuje nové video, ktoré zverejnil estónsky vojnový bloger „WarTranslated (Dmitri)" na platforme X (predtým Twitter). Ukazuje zábery z dronu, ktoré údajne pochádzajú od 30. mechanizovanej brigády Ukrajiny. Na nejasných obrázkoch je podľa informácií vidieť, ako ruská kolóna motocyklov jazdí po európskej ceste E40 a začína útok. V pohybe bolo údajne 10 až 14 vozidiel. Motocykle sú zamerané zo vzduchu a presne zasiahnuté. Dochádza k výbuchom. Zrejme sa vystrašení Rusi pokúsili utiecť cez okolité polia, no dostali sa pod ďalšiu paľbu. Pri útoku dronu mali byť aj obete na životoch. „Osem motocyklov bolo spolu s ich vodičmi neutralizovaných,“ uvádza sa. Na záberoch je tiež vidieť, ako muži padajú z motocyklov a potom nehybne ležia na ceste.

Upozornenie: Takéto videá z vojny na Ukrajine je momentálne ťažké nezávisle overiť. Neexistujú ani ďalšie informácie o tom, kde presne na E40 mali byť tieto zábery natočené. Okrem toho je potrebné brať do úvahy, že obe strany konfliktu používajú aj prostriedky propagandy, aby si udržali morálku svojich jednotiek a zahanbili druhú stranu.

Videá o údajnom zostrelení ruských motocyklov sa však z vojnového územia neobjavili po prvýkrát. Napríklad jedno z týchto vozidiel malo byť zničené s použitím komického „korytnačieho“ tanku. Rovnako už pred niekoľkými týždňami sa už objavila informácia o ďalšom zostrelení celej ruskej kolóny s takýmito motocyklami.

Viac o téme: MotocykleRuskoUkrajinaVojenská kolóna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu