Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Nórsko vyhlásilo medzinárodné pátranie po mužovi v spojení s výbuchmi pagerov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - Nórska polícia vyhlásila medzinárodné pátranie po mužovi s nórsko-indickým pôvodom, ktorého úrady spájajú s predajom pagerov militantnému hnutiu Hizballáh. K hromadnému výbuchu týchto komunikačných zariadení došlo v Libanone minulý týždeň.

Tridsaťdeväťročný Rinson Jose zmizol minulý týždeň počas pracovnej cesty do USA. Muž je zakladateľom bulharskej spoločnosti, ktorá bola súčasťou dodávateľského reťazca pagerov.

V Libanone explodovali vysielačky
Zobraziť galériu (2)
V Libanone explodovali vysielačky  (Zdroj: SITA/AP Photo/Hassan Ammar)

"Včera, 25. septembra, dostalo policajné oddelenie v Osle hlásenie o nezvestnej osobe v súvislosti s prípadom pagerov," ozrejmila polícia. "Otvoril sa tak prípad nezvestnej osoby a zároveň sme na túto osobu vydali medzinárodný zatykač," doplnila.

Podľa nórskej spoločnosti DN Media Group zamestnávajúcej Josého muž odišiel 17. septembra na konferenciu do Bostonu. Od 18. septembra ho však už spoločnosť nedokázala kontaktovať.V roku 2022 Jose založil v bulharskom hlavnom meste Sofia spoločnosť Norta Global Ltd. Bulharsko preto vyšetrovalo úlohu tejto firmy pri dodávkach pagerov, no nenašlo žiadne dôkazy o tom, že by sa vyrobili či vyviezli z tejto krajiny.

Viac o téme: PátranieNórskoLibanonVýbuchPagery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu