Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Počet obetí po piatkovom izraelskom útoku na predmestie Bejrútu stúpol na 45

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Bilal Hussein)

BEJRÚT - Počet obetí po piatkovom izraelskom útoku na predmestie Bejrútu stúpol na 45, oznámilo v nedeľu libanonské ministerstvo zdravotníctva.

Úrady uviedli, že už tretí deň pokračujú práce na odstraňovaní trosiek zničených budov. Na určenie totožnosti niektorých tiel použijú vzorky DNA. Medzi obeťami je aj niekoľko žien a detí. Ministerstvo zdravotníctva predošlý deň informovalo o 37 obetiach a asi 68 zranených.

archívne video

Hizballáh v Libanone sleduje rovnakú extrémistickú a nebezpečnú ideológiu ako Hamas a strieľa na sväté miesta v Izraeli, uviedol Daniel Hagari (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Libanonské hnutie Hizballáh ešte v sobotu potvrdilo, že medzi mŕtvymi sú aj jeho dvaja vysokopostavení členovia Ibráhim Ákila a Ahmed Wahbí. Obeťami útoku je údajne asi desať ďalších predstaviteľov hnutia.

Hizballáh v nedeľu spustil na Izrael po sérii tohtotýždňových útokoch v Bejrúte odvetnú ofenzívu. Z územia Libanonu bolo podľa izraelskej armády vypálených viac než 100 rakiet, pričom cieľom bol aj vojenský priemyselný komplex v severnom meste Haifa. Útok spôsobil na severe Izraela niekoľko požiarov a zranenia utrpeli najmenej štyria ľudia. Bezprostredne však nehlásili žiadne obete a väčšinu rakiet zachytili systémy protivzdušnej obrany.

Viac o téme: Obeteútok IzraelBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu