Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Hrôza v nemocnici! Situácia je vážna: Pre zaplavenú šachtu museli u našich susedov evakuovať 30 pacientov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Denes Erdos)

BUDAPEŠŤ - Do priestorov budapeštianskeho Národného ortopedického ústavu (OMINT) vnikla spodná voda, preto v noci z piatka na sobotu museli evakuovať vyše 30 pacientov. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo ústavu, informuje spravodajca v Budapešti.

Zaplavená bola jedna z výťahových šácht nemocnice v Budíne na ulici Frankel Leó út. Pre evakuáciu sa rozhodlo vedenie z dôvodu rizika, že voda vo výťahovej šachte môže spôsobiť výpadok elektriny. Pracovníci ústavu v záujme bezpečnej starostlivosti presunuli pacientov v rámci nemocnice do inej budovy. Pri evakuácii asistovali okrem nemocničného personálu aj pracovníci záchrannej služby, úradu civilnej ochrany a ďalšie partnerské organizácie.

archívne video

Muž fajčil, keď ho vyťahovali z trosiek po zemetrasení (Zdroj: Twitter/@tcsavunma)

Viacerí pacienti sa rozhodli stráviť víkend doma, ich liečba bude pokračovať v pondelok. Starostlivosť o pacientov ústavu naďalej bezpečne pokračuje, zdôraznilo vedenie inštitúcie. Dunaj má v Budapešti kulminovať v sobotu. Podľa predpovede vodohospodárov dosiahne hladina rieky zhruba 840 centimetrov, čo je o 50 centimetrov menej než pri povodni v roku 2013.

Hrôza v nemocnici! Situácia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Denes Erdos)

Viac o téme: PomocZáplavaVýťahNemocnicaPacientiBudapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu