Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šanghaj zasiahol tajfún Bebinca: Na Filipínach spôsobil záplavy a vyžiadal si šesť obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Huy Han)

ŠANGHAJ — Čínske veľkomesto Šanghaj zasiahol v pondelok ráno tajfún prvej kategórie Bebinca. Ide o najsilnejší tropický cyklón, ktorý priamo zasiahol toto finančné centrum od tajfúnu Gloria v roku 1949, informovala agentúra Reuters.

Tajfún sprevádzaný vetrom s nárazmi s rýchlosťou viac ako 150 km/h dorazil k mestu s takmer 25 miliónmi obyvateľov podľa čínskych médií okolo 07.30 h miestneho času (01.30 h SELČ). Šanghaj je len zriedka vystavený priamym zásahom silných tajfúnov, väčšina ktorých postihuje južné oblasti Číny. Práve južnú provinciu Chaj-nan zasiahol minulý týždeň tajfún štvrtej kategórie Jagi, kde si vyžiadal štyri obete.

Šesť obetí

Čínska štátna televízia CCTV informovala, že v nedeľu od 20.00 h miestneho času (14.00 h SELČ) boli pozastavené všetky lety na dvoch najdôležitejších letiskách Pchu-tung a Chung-čchiao, ktorých prevádzka už bola predtým obmedzená. V obmedzenom režime funguje aj hlavná železničná stanica v Šanghaji. Dočasne sú zatvorené niektoré zábavné parky. Bebinca sa ako tropická búrka v noci na nedeľu prehnala ponad japonský ostrov Amami, pričom rýchlosť vetra dosahovala až 198 kilometrov za hodinu. V piatok spôsobila na Filipínach záplavy a vyžiadala si tam šesť obetí.

Viac o téme: ŠanghajTajfún Bebinca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu