Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Českí paddleboardisti šokovali políciu: Rozhodli sa splavovať rozvodnenú rieku! Do tragédie veľa nechýbalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Rozvodnenú rieku Odra v českej obci Polanka nad Odrou splavovali v sobotu traja muži na paddleboardoch. Von z vody ich nakoniec hnala polícia, podľa ktorej sa dopustili nezmyselného hazardu so životom. TASR informuje na základe správy servera Novinky.cz.

Hladina rieky Morava v oblasti Gbely-Adamov (Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh, Michal Svítok)

Oznámenie o tom, že pri moste v Polanke nad Odrou nasadá trojica osôb na rozvodnenej Odre na paddleboardy, dostala česká polícia popoludní o 13.30 h. Podľa informácií servera išlo údajne o profesionálnych inštruktorov, ktorí sa po Odre chceli plaviť minimálne do obce Zábřeh pri Ostrave. Hladina rieky Odra v tom čase len o pár stoviek metrov ďalej - na meracej stanici v Svinove - dosahovala hranicu štyroch metrov a blížila sa k druhému stupňu povodňovej aktivity.

"Na miesto ihneď vyrazili policajti z hliadkovej služby Ostrava, ktorí tri osoby na vode skutočne objavili," spresnila policajná hovorkyňa Eva Michalíková. Ako dodala, policajti mužov vyzvali, aby rieku okamžite opustili. "Trojica ich poslúchla, takže sa jej nezodpovedné konanie našťastie zaobišlo bez zranení," dodala. Nebezpečné správanie spomenutých troch mužov už kritizovali aj ľudia na sociálnych sieťach, píšu Novinky.

Políciu prekvapil aj incident, ktorý sa odohral v piatok 13. septembra krátko po piatej hodine popoludní. Nemenovaná žena sa kúpala v rozvodnenej rieke Malši pri Veľkom hate v Českých Budějoviciach. Netradičnú zábavku jej však zatrhla hliadka mestskej polície. Žena sa im zverila, že ju láka sila vody pri plávaní. Strážnici ju napriek tomu dôrazne upozornili na zákaz kúpania v rieke, kde už v tom čase platil 1. povodňový stupeň. „Strážnici potom dohliadli na jej odchod a vyzvali ju, aby svoj riskantný kúsok už neopakovala,“ informovala hovorkyňa mestskej polície Věra Školková v správe.

Českí paddleboardisti šokovali políciu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MP České Budějovice)

Viac o téme: ZáplavyPovodneČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu