Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Dráma na rieke: VIDEO Do mosta narazila loď, kontajnery plávali vo vode

Moment zrážky zachytila kamera.
Moment zrážky zachytila kamera. (Zdroj: YouTube/NOS, screenshot)

ROTTERDAM - Do mosta Willemsbrug v holandskom Rotterdame v stredu ráno narazila kontajnerová loď. V dôsledku toho spadlo do vody niekoľko kontajnerov. Zatiaľ nie je jasné, aké sú škody na moste či lodi.

K zrážke došlo okolo 8:45 na rieke Nová Maza, riečnom ramene Rýna. Očití svedkovia povedali pre Rijnmond, že bolo počuť obrovskú ranu. "Len vidím, ako loď pláva pozdĺž. Ani sa nezastavila. Nemohol si to nevšimnúť. Bol to obrovský hluk, naozaj nie normálny. Dlhé oškieranie," povedal jeden z nich.

Z lode spadlo do vody päť kontajnerov. Tieto kontajnery boli unášané smerom k mostu Van Brienenoord. „Prvá loď, ktorá sa plavila za ňou, naozaj musela núdzovo zastaviť,“ pokračuje očitý svedok. "Kontajnery prišli priamo k nej." Nie je jasné, čo sa v kontajneroch nachádzalo.

Loď už potom kotvila, povedal hovorca prístavu Rotterdam. "Zabezpečili sa štyri kontajnery. Jeden kontajner sa potopil, ale našiel sa," uviedol hovorca. "Je vypočutý kapitán. Možno zle odhadol výšku mosta. Most je poškodený, ale zatiaľ nie je známe ako veľmi."

Viac o téme: KontajneryRotterdamZrážka lode
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu