Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Americký diplomatický komplex v Bagdade bol terčom útoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BAGDAD - Veľvyslanectvo USA v Iraku v stredu uviedlo, že americký diplomatický komplex v Bagdade bol v utorok večer terčom útoku. Zranení ani obete neboli hlásené a prebieha vyhodnocovanie škôd, píše agentúra Reuters a AFP.

"V utorok 10. septembra približne o 23:00 h došlo k útoku na Bagdadský komplex diplomatických služieb, diplomatické zariadenie USA," oznámila vo vyhlásení americká ambasáda. Bezpečnostné zdroje pre agentúru Reuters uviedli, že dve rakety dopadli v utorok večer v areáli letiska v Bagdade. Dodali, že cieľom boli koaličné sily vedené Spojenými štátmi.

"Našťastie nie sú hlásené žiadne obete, škody a ich príčiny sa vyhodnocujú. Naše hodnotenie prebieha," dodalo veľvyslanectvo USA. K explózii v Bagdade došlo niekoľko hodín pred návštevou iránskeho prezidenta Masúda Pezeškijána v Iraku. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Od vypuknutia vojny v Pásme Gazy vlani v októbri však Iránom podporované militantné skupiny v Iraku viackrát zaútočili na americké sily pôsobiace na základniach na Blízkom východe, pripomína Reuters.

Viac o téme: DiplomatUSABagdadÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu