Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Nebezpečný pôrod v dome náboženskej sekty: Žena skolabovala, s dieťaťom boli v ohrození života!

(Zdroj: Getty Images)

PLASY – Záchranári museli v pondelok zasahovať v dome náboženskej sekty v českých Plasoch kvôli domácemu pôrodu. 41-ročná žena, ktorá porodila už v nedeľu, v pondelok v dome skolabovala. Spolu s dieťaťom ich našli v ohrození života a okamžite ich previezli do nemocnice.

„Na mieste udalosti sme zasahovali. Ženu aj dieťa sme transportovali do zdravotníckeho zariadenia. Žena bola v kritickom stave,“ uviedla pre iDnes hovorkyňa záchrannej služby Andrea Divišová. K prípadu bol povolaný aj vrtuľník leteckej záchrannej služby, ktorý do Fakultnej nemocnice v Plzni prepravil novorodenca.

Prípadom sa už zaoberá aj polícia, ktorá aktuálne zisťuje, či nedošlo k protiprávnemu konaniu. „Od zdravotníckej záchrannej služby sme prijali oznámenie o tom, že v Plasách malo dôjsť k domácemu pôrodu, pri ktorom mala byť rodička aj dieťa v ohrození života,“ potvrdila udalosť policajná hovorkyňa Dagmar Brožová.

archívne video

Gynekologička Alexandra Kruštúfková o zabezpečení bezpečnosti pri pôrodoch (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Žena mala porodiť dieťa v dome, kde žijú členovia náboženskej sekty Ohnivý drak. Tú založil bývalý diskdžokej Lukáš Stančík, ktorý sa vyhlasuje za boha. Na videu, ktorý Stančík natočil a zverejnil, je počuť, ako mu nejaká žena hovorí, že rodička sedí na záchode, nevníma, je biela a stráca vedomie. „Ja som ju potom oživoval. Nejavila známky toho, že by bola pri vedomí, aby dýchala sama od seba a ešte bola spojená pupočnou šnúrou s bábätkom,“ uviedol pre CNN Prima NEWS Stančík.

Ako informuje MF Dnes, za sektou stojí množstvo zničených a rozhádaných rodín, zatiaľ čo Stančík so svojou partnerkou putujú republikou a žijú u dôverčivých ľudí, ktorí ich živia a darujú im v slabej chvíľke aj peniaze.

Viac o téme: Domáci pôrodSekta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu