Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Na severe Vietnamu sa v dôsledku tajfúnu Jagi očakávajú silné záplavy

Vietnam sužujú záplavy po tajfúne Jagi Zobraziť galériu (2)
Vietnam sužujú záplavy po tajfúne Jagi (Zdroj: SITA/Nguyen Anh Tuan/VNA via AP)

HANOJ - Na severe Vietnamu vrátane hlavného mesta Hanoj sa v dôsledku tajfúnu Jagi, ktorý je tento rok zatiaľ najsilnejšou tropickou cyklónou v Ázii, očakávajú silné záplavy, informovala vietnamská vláda, píše o tom agentúra Reuters.

Zosuvy pôdy a záplavy spôsobené tajfúnom pripravili vo Vietname o život najmenej 65 ľudí, 39 ľudí je nezvestných a 752 osôb utrpelo zranenia, informoval v utorok úrad pre zvládanie katastrof.

archívne video

Silný nárazový vietor počas tajfúnu Yagi vo Vietname (Zdroj: Facebook/Vietnam Travel Guide)

Záplavám čelia aj severné oblasti krajiny, v ktorých sa nachádzajú priemyselné centrá so závodmi niekoľkých nadnárodných gigantov, ako je Samsung Electronics a Foxconn, informovali štátne médiá. Zatiaľ však nie je známe, či záplavy postihli aj konkrétne fabriky.

Vietnam sužujú záplavy po tajfúne Jagi
Zobraziť galériu (2)
Vietnam sužujú záplavy po tajfúne Jagi  (Zdroj: SITA/Nguyen Anh Tuan/VNA via AP)

Tajfún dorazil k severovýchodnému pobrežiu Vietnamu v sobotu. Predtým zasiahol Filipíny a čínsky ostrov Chaj-nan. V pondelok sa v provincii Phu To na severe krajiny zrútil most cez Červenú rieku, informoval vo vyhlásení Ľudový výbor s tým, že po nešťastí je osem ľudí nezvestných.

Úrady následne zakázali alebo obmedzili dopravu po ďalších mostoch cez rieku, informovali štátne médiá. Hladina Červenej rieky rýchlo stúpa, napísala vláda v utorok na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

Viac o téme: ZáplavyVietnamTajfún Jagi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu