Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Najmenej 81 ľudí zahynulo pri predpokladanom útoku skupiny Boko Haram

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Boko Haram,File)

ABUJA - Najmenej 81 ľudí zahynulo pri útoku prisudzovanom džihádistickej skupiny Boko Haram v nigérijskom štáte Yobe, oznámili v utorok miestni predstavitelia. Niekoľko osôb je po útoku nezvestných. Informuje o tom agentúra AFP.

"Približne 150 predpokladaných teroristov z Boko Haram vyzbrojených puškami a granátometmi na viac ako 50 motocykloch v nedeľu okolo 16.00 h zaútočilo na dedinu Mafa," uviedol hovorca polície, ktorý dodal, že útočníci taktiež vypálili množstvo domov a obchodov. Presný počet obetí sa môže zvýšiť, pretože mnohé osoby sú naďalej nezvestné.

archívne video

Polícia zatkla slovenských pašerákov zbraní (Zdroj: Maďarská polícia)

Podľa hovorcu polície zrejme išlo o útok z pomsty za smrť dvoch militantov islamskej extrémistickej skupiny, ktorých zabili strážcovia z dediny. Boko Haram a ďalšie džihádistické skupiny vedú na severovýchode Nigérie už 15 rokov povstanie, ktoré si dosiaľ vyžiadalo viac ako 40 000 obetí na životoch.

Zločinecké gangy v strednej a severozápadnej Nigérii podľa AFP často prepadávajú dediny, zabíjajú a unášajú obyvateľov, rabujú a vypaľujú domy. S gangmi spolupracujú aj džihádistické skupiny, ktoré si čoraz viac upevňujú svoju pozíciu taktiež v strednom Nigeri.

Viac o téme: Obeteútok NigériaBoko Haram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu